Vikend u Brtonigli:

Od čokoladne skulpture i kozmetike do adventure treka (foto)

0

Sve popularniji Choco & Wine Fest u Brtonigli 18. veljače priveo je kraju svoje šesto izdanje, koje je u odnosu na prva izdanja naraslo po broju dana održavanja, izlagača i posjetitelja. „Carstvo čokolade i vina“ svoja je vrata otvorilo 17. veljače točno u podne i ponudilo posjetiteljima izuzetno bogat izbor čokoladnih delicija i popratnih proizvoda, za koje su bili zaduženi izlagači/ponuđači iz Hrvatske i Slovenije.

Na štandovima moglo se kupiti čokolade različitih oblika i okusa. Bilo je i neobičnog, ali ukusnog sljublivanja sa raznim alkoholnim pićima, a posebnu pažnju privukla je kozmetika od čokolade. No, ovaj slatki sastojak, je na ovom festivalu pokazao i da može biti glavni sastojak u kreiranju različitih skulptura. Naime, Dragica Lukin (Villa Soši) i Vili Radonić (VR Choco Art) stvorili su trs malvazije, srce, bocu, čašu i razne dekoracije od čokolade. Ujedno, zahvaljujući njima, posjetitelji su mogli uživati u besplatnim degustacijama pjenušca serviranog u čokoladnim čašama, te čokoladnom fondue sa smokvama.

Na događaju, neizostavna je bila i vinska ponuda brtoniških vinara (Capo, Cattunar, Novacco, Ravalico i Veralda) i ostalih vinara iz obližnjih mjesta (Coccolo i Degrassi), koji su nudili svoja vrhunska vina posjetiteljima. Što se tiče najmlađih, njih je tijekom dva dana manifestacije, maskota Lino, uveseljavala u sklopu Lino Choco showa. Mališani su uživali u svakom trenutku događaja, budući da uz omiljenu maskotu, mogli su uživati i u njihovom omiljenom jelu, tj. čokoladi.

Zabavno je bilo i odraslima, koji su uz bogatu ponudu na štandovima, provodili ugodne trenutke u odličnoj atmosferi koju je, u subotu, stvorila glazbena grupa Febra band. Osim Choco & Wine Festa, Brtonigla je, proteklog vikenda, ponudila posjetiteljima još jedan vrlo važan i zanimljiv događaj.

Riječ je o 8. Brtonigla Adventure Treku, koji je okupio oko 350 natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Francuske, Španjolske i Nigerije, i koji su odmjeravali snage u tri različite kategorije. Orijentaciona utrka, u svijetu poznata kao treking, odvijala se na području sjeverozapadne Istre. I dok je mjesto starta utrke Fun & Run, dužine 11km, bio poznat i nalazio se u Brtonigli, utrke Challenger od 25 km i Ultra od 42km, skrivale su lokaciju do samog početka. Navedene utrke su krenule iz Kučibrega, te su zajedno sa trećom završile u Brtonigli.

Kako su utrke završavale, proglašavali su se pobjednici. U konačnici rezulat po kategorijama je bio slijedeći: Ultra (ukupni poredak) - 1.Andraž Hribar, SRK Puls Pula, Slovenija, 2.Tomaž Cankar, Pustolovec RAJD, Slovenija, 3.Bojan Jevrševar, OK Brežice, Slovenija, dok je za Ultra (žene) poredak - 1.Paula Vrdoljak, AK Sljeme, Hrvatska, 2.Jelena Brezak , Jelena Brezak, AK Zabok-Zagorje Adventure Te, Hrvatska, 3. Marina Rotar, Olimpik Umag, Hrvatska.

Za Challenger ukupni poredak je slijedeći: 1.Dražen Gadžić, OK Kapela, Hrvatska, 2.Vedran Kaldi, OK Kapela, Hrvatska, 3.Vanja Suhina, Trail Running Croatia, Hrvatska dok je Challenger za žene: 1.Kristina Ljevar, Srk Alba, Hrvatska, 2.Nika Ružić, ZTŠ, Hrvatska, 3.Suzana Stanić, ZTŠ, Hrvatska.

Za Fun & Run (ukupni poredak): 1.Ivan Stanić, TK Albona Extreme Labin, Hrvatska, 2.Sandi Milohanić, TK Albona Extreme Labin, Hrvatska, 3.Saša Antić, Wild Card-Valjevo, Srbija te Fun & Run (žene): 1.Koljka Scoria, IND, Hrvatska, 2.Ketrin Velić, Olimpik Umag, Hrvatska, 3.Natalija Glavinić, Olimpik Umag, Hrvatska.

Iako, neki nisu stigli dovršiti utrku, svi natjecatelji su pokazali srčanost i želju za avanturom, budući da se radilo o utrkama koje zahtijevaju izuzetnu kondiciju, upornost i orijentacijske sposobnosti.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa