Vesna Blažina Hatić nova koordinatorica projekta Labin Zdravi grad

0
Vesna Blažina Hatić
Vesna Blažina Hatić

Od 1. siječnja 2018. godine koordinatorica projekta Labin Zdravi grad je Vesna Blažina Hatić, djelatnica Grada Labina zaposlena na radnom mjestu Savjetnice za protokol gradonačelnika. Projekt je u proteklih 20 godina, odnosno od osnivanja pa do odlaska u mirovinu vodila Eni Modrušan,  zamjenica gradonačelnika Grada Labina u prijašnjem sazivu.

Labin Zdravi grad trenutno broji 16 radionica i preventivnih programa, i to: Dramska radionica Era, Likovna radionica Iktin, Likovna radionica Vinež, Likovna radionica Labin-Rabac, Glazbeno scenski studio Skiribico Blu, Gradsko vijeće mladih, radionica za djecu s posebnim potrebama, korektivna gimnastika za osobe s posebnim potrebama, klubovi umirovljenika, rekreacija za žene treće životne dobi, prevencija raka dojke, prevencija kardiovaskularnih bolesti, zaštita zubi i prevencija ovisnosti, te projekti „PATHS rastem“ i „Selektivno prikupljanje otpada“.

Osluškujući potrebe građana radi se na uvođenju novih programa. Nužna potreba u osnovnim školama i dječjem vrtiću je rad defektologa, rad s učenicima s teškoćama u razvoju, s učenicima s teškoćama u učenju, problemima u ponašanju i emocionalnim problemima. 

„Integracija i briga za razvoj djece s posebnim potrebama nam je važna. Radimo na tome zajedno sa stručnim službama dječjeg vrtića i osnovnih škola. Vjerujem da će već od sljedećeg mjeseca započeti s radom defektolog koji bi se za početak uključio u rad osnovnih škola i dječjeg vrtića jednom tjedno.“ - naglasila je Blažina Hatić

Novi program koji ćemo svakako podržati je program „Rastimo zajedno“ nastao u okviru šireg programa UNICEF-a za podršku roditeljstvu “Prve tri su najvažnije”, a provodi se diljem Hrvatske. Program je namijenjen roditeljima najmlađe djece u dobi do četiri godine života, a provodi se u Dječjem vrtiću „Pjerina Verbanac“. Svrha programa je omogućiti protok informacija, znanja, vještina i podrške koji roditeljima koriste u ispunjavanju njihovih roditeljskih odgovornosti te promiču osobni rast i razvoj kompetentnosti roditelja i djeteta.

Pratimo prioritete Plana za zdravlje i socijalno blagostanje Istarske županije za razdoblje 2017. – 2020., a to su promocija zdravlja, prevencija i rano otkrivanje kroničnih nezaraznih bolesti, mentalno zdravlje djece i mladih i podrška obitelji, koordinacija razvoja i pružanje socijalnih usluga u zajednici te selektivno prikupljanje korisnog otpada iz komunalnog otpada.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa