Obustavljena istraga protiv Prekalja oko uljare San Lorenzo

0
Foto: Radio Pula
Foto: Radio Pula

Priča oko kupnje vodnjanske uljare San Lorenzo dobila je epilog. Završio je postupak koji se vodio protiv nekadašnjeg direktora Agencije za ruralni razvoj Gracijana Prekalja, a kojeg se teretilo za kazneno djelo zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju. Upravo zbog ugovora o kupnji uljare, javlja Radio Pula.

Podsjetimo, 2016. godine pokrenuta je istraga protiv Gracijana Prekalja koji je u vrijeme kupnje Uljare San Lorenzo bio direktor Agencije za ruralni razvoj Istre. Teretilo ga se da je sklopio štetan ugovor te privatnoj tvrki San Lorenzo Olive pribavio protupravnu imovinsku korist, a AZRRI-ju kao kupcu pričinio štetu, javlja Radio Pula.

Bruno Čohilj odvjetnik Gracijana Prekalja pojasnio je kako je zaključak Županijskog državnog odvjetništva u Puli da se istraga obustavlja jer je utvrđeno da nije počinio kazneno djelo. Tadašnji direktor AZRI-a Gracijano Prekalj od početka postupka nije htio u javnosti govoriti o predmetu, a i na sudu se branio- šutnjom. Dovoljno je kaže sama istraga naštetila, njemu i obitelji, a onda i IDS-u i AZRI-u, javlja Radio Pula. Više ovdje.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa