rovinj

Pijan se zabio u zid pa nogom šutnuo branik policijskog auta

0
Foto: ilustracija
Foto: ilustracija

Provedenim kriminalističkim istraživanjem, rovinjska je policija utvrdila sumnju da je 20-godišnjak počinio kazneno djelo oštećenje tuđe stvari. Naime, 12. veljače oko 1.30 sati, 20-godišnjak je upravljao automobilom Golf, pulske registarske oznake, kolnikom Ulice Laste u Rovinju te je zbog neprilagođene brzine kretanja, u kočenju izgubio nadzor nad automobilom i prednjim dijelom udario u betonski zid.

Policajci su alkotestirali vozača te je utvrđeno kako je upravljao automobilom pod utjecajem alkohola (1.25 promila). Prilikom policijskog postupanja, 20-godišnjak je vrijeđao policajce te se pokušao udaljiti s mjesta događaja radi čega su ga priveli u policijsku postaju. Prilikom smještaja u službeno vozilo, 20-godišnjak je nogom udario u stražnji branik službenog vozila, pri čemu je oštetio branik te je nastala materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna.

Protiv osumnjičenog se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku, dok se radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, protiv njega podnosi optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa