reagiranje uprave uljanika d.d.

Uprava Uljanika opovrgava da si je isplatila milijunske bonuse

0
Foto: N1
Foto: N1

Na priopćenje predsjednika Kluba vijećnika Živog zida Skupštine Istarske županije Damira Grünbauma, koje je objavio naš portal 5. veljače 2018. pod naslovom „Damir Grünbaum: Uljanik propada, a Uprava si isplatila bonus od 2,3 milijuna kuna“ regirala je Uprava Uljanika d.d. Reagiranje donosimo u cijelosti.

"Uprava Uljanika d.d. najodlučnije opovrgava točnost i istinitost navoda iz priopćenja koje je objavljeno na portalu Istarski.hr o milijunskim isplatama bonusa članovima Uprave Uljanika i najoštrije osuđuje ovaj i slične pokušaje iznošenja neistinitih informacija s ciljem dezinformiranja javnosti i unošenja nezdrave atmosfere među zaposlenike i sve čimbenike u procesu restrukturiranja kompanije koji se upravo provodi. Uprava Uljanika d.d., uz jasno izraženu potporu zaposlenika, sindikata, Vlade Republike Hrvatske i Europske komisije, provodi aktivnosti na promjenama u Uljanik Grupi kako bi se ojačala poslovna i tržišna pozicija svih kompanija u sastavu Grupe na očuvanju i unapređenju brodograđevne tradicije duge više od 160 godina.

Zato, radi očuvanja interesa Uljanik Grupe, svih njenih zaposlenika i dioničara, Uprava Uljanika d.d. odlučila je sudskim putem zatražiti zaštitu od iznošenja ovakvih neistina, podmetanja i kleveta koje nanose izravne štete kompaniji. Posebno kada dolaze od osoba koje se predstavljaju političarima i aktivistima i pod izgovorom javnog interesa iznose netočne i neprovjerene informacije, a sve s ciljem ostvarivanja svojih kratkoročnih i parcijalnih političkih ili nekih drugih interesa. Zaštita koju imaju političari kao skupštinski zastupnici ne može i ne smije biti zloporabljena za namjerno i svjesno iznošenje lažnih informacija i nanošenje štete drugim osobama i organizacijama, pogotovo u situacijama kada se radi o dostupnim i provjerljivim informacijama.

Stoga, Uprava Uljanika d.d. najoštrije osuđuje svako politikantsko uplitanje u rad i djelovanje Uljanik Grupe, korištenje informacija iz rada i poslovanja Uljanika u političke obračune na svim razinama, zloupotrebu i zlonamjerno uključivanje u legalne i legitimne aktivnosti zaposlenika Uljanika, kao što je to bio slučaj u događanjima 22. i 23. siječnja ove godine. Uprava Uljanika d.d. koristi i koristit će sva raspoloživa sredstva da zaštiti interese svih zaposlenika i dioničara Uljanik Grupe, kao i interese građana Pule i svih hrvatskih građana. Svima onima koji misle da će lažima i podmetanjima ostvarivati svoje osobne ili tuđe skrivene interese mora biti jasno da neće proći", piše u reagiranju Uprave Uljanika d.d..

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa