Dođite na Lidiju Bačić u Medulin: Najboljim maskama slijede nagrade!

0
Lidija Bačić tijekom jednog nastupa u Istri (foto: Robi Selan)
Lidija Bačić tijekom jednog nastupa u Istri (foto: Robi Selan)

Glavna manifestacija ovogodišnjih pusnih svečanosti u općini Medulin održat će se 13. veljače u Medulinu. U 21 sat u šatoru kod Malina na vitar na rasporedu je cjelonoćna zabava uz koncert Lidije Bačić i DJ Nikolu z Kukurini. Ulaz je za sve posjetitelje slobodan, a za najbolje maskirane grupe, parove i pojedince osigurane su bogate nagrade. Pustonačelnik će sa ostalim članovima predsjedništva maškara vratiti preuzeti ključ i preuzete ovlasti načelnika Općine Medulin, odmah nakon spaljivanja pusta na medulinskoj placi.

Svoju maškaranu feštu prvi započinju mališani iz vrtića s područja općine i nižih razreda osnovne škole. Program za najmlađe započinje u 9.30 sati kada se održavaju male maškare u šatoru kod Malina na vitar, a organiziran je dolazak mališana iz svih vrtića s područja općine Medulin, kao i nižih razreda osnovne škole Medulin te područne škole Banjole. Šetnju maskiranih skupina mališana medulinskom rivom pratiti će zvuk harmonike, a potom će uslijediti predstavljanje i zabava svih skupina u šatoru kod Malina.

Maškarana povorka medulinskih velikih maškara svoj obilazak započinje u 10 sati, po starom vjerovanju rastjerujući zlu sreću i pokazujući krivca za sve nedaće u prethodnoj godini. Nakon cjelodnevnog obilaska kuća i mještana, medulinske će maškare tradicionalno s početkom u 19 sati, održati čitanje šentence i paljenje pusta na Medulinskoj placi, a dijeliti će se i fritaja za sve maškare.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa