Evo koliko ćete najam poslovnog prostora platiti u Puli, a koliko u Splitu

0

Tijekom krize potražnja za poslovnim prostorima je pala, čemu su svjedočili brojni prazni prostori po gradovima. Evo kakva je situacija danas, piše Jutarnji list.

Analiza prosječnih traženih cijena poslovnih prostora oglašavanih tijekom 2017. godine na oglasniku za nekretnine Crozilla.com u nekoliko gradova, poput Zagreba, Pule, Rijeke, Zadra i Splita, pokazala je da su se najviše cijene oglašavale na području Splita. - Prosječne tražene cijene poslovnih prostora u navedenim su se gradovima lani kretale oko 1500 eura po četvornom metru, a za njihov se najam u prosjeku tražilo oko 10 eura. Skladišta su se tijekom 2017. godine najviše tražila na području Zagreba, Splita, Rijeke i Pule. Skladišta i proizvodni pogoni prostori su koji obično imaju niže cijene nego ostale vrste komercijalnih nekretnina, a za njihov se “kvadrat” u prosjeku tražilo oko 1200 eura - ističe Ivana Beljan iz Crozille i dodaje da je prema njihovim podacima tijekom prošle godine najveća potražnja za uredskim prostorima i ordinacijama vladala na području Zagreba, Splita, Osijeka, Rijeke i Pule, piše Jutarnji.

- Njihova se prosječna oglašavana cijena tijekom 2017. godine kretala oko 1600 eura po kvadratnome metru, a pritom je cijena “kvadrata” u Splitu iznosila oko 1900 eura, u Rijeci i Zagrebu nešto više od 1500 eura, a u Puli je njihova cijena lani u prosjeku iznosila oko 1400 eura po kvadratnome metru. Za najam te vrste poslovnih prostora lani se u prosjeku tražilo 11 eura po “kvadratu” - objašnjava Beljan, donosi Jutarnji.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa