Poznati istarski novinar Branko Biočić otišao u mirovinu

0
Kornelija Benazić i Branko Biočić
Kornelija Benazić i Branko Biočić

Poznati istarski novinar Branko Biočić 1. veljače otišao je u mirovinu. S 41 godinom staža u novinarstvu i 63 godine života izgradio je karijeru tijekom koje je postao jedno od najprepoznatljivijih lica HRT centra Pula, kao i istarske medijske scene općenito. U njegovoj matičnoj kući 7. veljače priređena mu je mala oproštajna fešta.

„Novinarstvo je ljubav i strast. Bilo je lijepih i manje lijepih trenutaka, ali pamtit ću samo lijepe. Nedostajat će mi muving i dinamika posla. Neću stati, nego ću i dalje honorarno raditi, neću se priviknuti na televiziju i kauč“, izjavio nam je kolega Branko Biočić. Na HRT-u je proveo 24 godine, a ranije je pisao za Labinsku komunu, Naše foje, Istarski glas, Glas Istre, Sportske novosti, Večernji list, Slobodnu Dalmaciju i La Voce del Popolo.

Odlazak u mirovinu ima i puno prednosti, pa nam tako Branko kaže da se polako privikava na novi život. „Prije sam puno vremena putovao po Istri, te sam samim time malo zapostavio svoj grad i Labinjane, a sad će se to promijeniti. Više ću pješačiti, kretati se Labinom, ali i posvetiti svojim dvama unukama. Dosad sam skoro svako jutro sjedao u auto i odlazio za Pulu, a u Labinu bi samo spavao“, rekao nam je kolega.

V.d. rukovoditeljica HRT Centra Pula Kornelija Benazić kazala je da joj je žao što Branko odlazi u mirovinu, no da je to svojim dugogodišnjim radom zaslužio.

„Branko će nam biti nezamjenjiv, osobito kad je riječ o sportskim terenima i sportskim reportažama, ali i osebujnom stilu javljanja uživo“, rekla je Benazić te u šali dodala kako će još teže naći nasljednika za Brankovu titulu prvog brka pulskog HRT-a, kako ga kolege u Puli od milja zovu. (Kristian Stepčić Reisman)

Branko Biočić
S oproštajne fešte u pulskom dopisništvu HRT-a

 

Najnovije vijesti