Očajni Porečan: Žena mi je otela dijete i odvela ga u Srbiju!

0
Foto: 24sata
Foto: 24sata

Andreas Gerdes je Nijemac s Malte, Jouni Olavi Torvinen ili, kako ga od milja zovu, Jokke je Finac, a Dario Pulin, Hrvat iz Poreča. Njihove priče jako se razlikuju, no jedna stvar je ista, sva trojica bore se s hrvatskom birokracijom i institucijama kako bi ostvarili pravo na viđanje svoje djece. O problemima s kojima su se susretali govorili su na press konferenciji Udruge za ravnopravno roditeljstvo u Zagrebu, piše 24sata.

Dijete Porečanina Darija Pulina bivša supruga na prijevaru je odvela u Srbiju još u rujnu 2015. godine. - Mi smo potpisali sudsku nagodbu u kojoj je supruga predložila da se preseli na adresu u Dardi kraj Osijeka. Pristali smo na nagodbu u kojoj je stajalo da će dijete živjeti kod mene u Poreču i kod supruge u Dardi. Upozorili su je da ne otuđuje dijete preko granice jer joj roditelji žive u inozemstvu. Trebala je vratiti putovnicu, no nakon sedam dana je nestala - vrlo emotivno je pričao Pulin, donosi 24sata.

Bivšu partnericu prijavio je i zbog otmice djeteta, no prijava je na koncu odbačena. Kasnije je doznao da je dijete u roku od sedam dana dobilo državljanstvo Srbije. - Otad nemam nikakve kontakte s djetetom. Osam mjeseci sam svakog 1. petka u mjesecu iz Poreča dolazio u Centar za socijalnu skrb u Slavonskom Brodu u nadi da ću zagrliti svoje dijete. Sve je bilo uzalud. Na koncu su mi odobrili da ga vidim u Srbiji na dva sata pod nadzorom - ispričao je kroz suze, donosi 24sata.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa