Sjećate se mačaka iz napuštenog stana u Puli? Evo gdje su sada!

0

Nedavno smo pisali o napuštenom stanu u Puli u kojem je bilo nagurano tridesetak mačaka, a o čemu je izvjestila udruga Ruka Šapi. Nedavno su na društvenim mrežama objavili da su mnoge od njih zbrinute.

"Novih devet maca je večeras zauvijek napustilo horor stan! Iza cijelog pothvata stoje svega 4 volonterke i peta koja povremeno uskoči! Ako je netko voljan uzeti macu doma na socijalizaciju nek nam se javi u inbox... zaista bi nam olakšao a i oslobodio mjesto za novu macu koja čeka svoj spas!", objavili su 5. veljače. Nešto ranije zapisali su:

"Ne znamo odakle početi i kako sve opisati. Jučer smo cijeli dan odvojili kako bi zbrinuli što više maca. Prvo smo dosadašnjim macama narušili mir i sve ih isprebacivali da bi oslobodili privremeni prostor za ekipu a nakon toga smo se morali ponovno susresti sa macama u stanu. Nažalost nije se odvijalo baš kako smo si zamislili jer plan je bio uzeti 15-ak maca, ali uzeli smo ih svega 8. Naime, mace nikad nisu vidjele nikog osim vlasnice stana i malo su preplašene na prvu :( Situacija nam se činila puno bolja prvi dan nego što zaista je. Dosta je maca jaaako mršavih, bez dlake jer su izjedene od buha ali i nažalost bolesnih (pluća). Uz to nitko nije steriliziran/kastriran pa je međusobno parenje neizbježno. Od 8 preuzetih jedna je visoko skotna tako da kroz koji dan očekujemo i prinove. Jadnica ima gola leđa, zakržljala i mršava. U ponedjeljak se nadamo nastavku akcije da smjestimo još koju macu. Zahvaljujući nekoliko pojedinaca i udruga nadamo se tih prvih 15ak maca smjestiti te imati slobodan prostor za preuzeti novih 15. Truditi ćemo se čim prije spasiti ih i pružiti im sve što je potrebno. Također htjeli bi se zahvaliti svima koji nam pomažu donacijama kako bi sve ovo izveli jer bez toga nebi uspjeli.", napisali su u udruzi Ruka Šapi. (Foto: Facebook)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa