Damir Grünbaum:

Uljanik propada, a Uprava si isplatila bonus od 2,3 milijuna kuna

0
Foto: Facebook
Foto: Facebook

Damir Grünbaum​, predsjednik kluba vijećnika Živog zida Skupštine Istarske županije​ uputio je 5. veljače medijima pismo povodom događaja u Uljaniku. U nastavku ga objavljujemo u cijelosti.

"Svjedoci smo nemilih događaja koji potresaju našu Istru, a da i dalje nemamo reakcije odgovornih političkih tijela koja su građani izabrali. Inicijativa Živog zida za održavanjem izvanrednih sjednica Skupštine istarske županije na temu Uljanika i Savudrijske vale ignorirana je. Nevjerojatno je da ugrožena egzistencija tisuće radnika Uljanika i ribara Savudrijske vale nije problem kojim bi se trebala baviti Skupština županije!

Sazvana je redovna sjednica Skupštine IŽ 12.02. u kojoj, zamislite, na dnevnom redu nema tih pitanja. Najvažniji zastupnici u najvažnijem političkom tijelu ove županije odlučivat će o raznim sporednim, formalnim odlukama. Za one zastupnike koji bi i htjeli nešto reći preostaje aktualni sat i 2 minute u kojima se vrlo malo može reći i o tome nema rasprave. U tijeku je i politička kriza jer onemogućen rad politčkih institucija kako bi se mogle realizirati pojedine odluke na štetu građana.

O Uljaniku se puno pisalo i govorilo. Priprema se izvanredna skupština Uljanika 16.02. sa već pripremljenim, poznatim igrokazom privatizacije. Plan restrukturiranja koji je temelj svih odluka koje će se donijeti je obavijen velom tajne. Jedino što se zna je da je diversifikacija neizbježna i da će se otpustiti veliki broj radnika. Politička trojka, predsjednik IDS-a, župan i zastupnik IDS-a u EU parlamentu donose samostalno odluke "u interesu građana", koje su zapravo u interesu korporacija i tajkuna koje zastupaju.

Objava da je europarlamentarac IDS-a u najmanju ruku u sukobu interesa jer je zaposlenik jednog od tih tajkuna i za to prima pozamašnu mjesečnu plaću je ignorirana od strane glavnih medija i svih političkih stranaka osim naše. Međutim nije od građana, a to je najbitnije!

Zato objavljujemo informaciju da je u travnju 2017. godine Uprava Uljanika sebi isplatila bonus u iznosu od 2,3 milijuna kuna! Nadzorni odbor nije reagirao, iako se tada dobro znalo u kakvoj je situaciji Uljanik. Kooperanti već tada nisu bili plaćeni 2 mjeseca. Sve ukazuje da je plan uništavanja Uljanika odavno planiran. Nesposobna Uprava i Nadzorni odbor svjesno su potkopavali Uljanik prepuštajući proizvodne procese nestručnim, uhljebničkim kadrovima i kooperantima koji nisu nikada radili u brodogradnji.

Uljanik može preživjeti sa Planom restrukturiranja u kojem će država preuzeti odgovornost i ne prepustiti kriminalnoj hobotnici da otjera radnike, smanji kapacitete i pogoduje tajkunima. Do zadnjeg daha ćemo se za to i boriti! Pridružite se!", zapisao je Grünbaum.

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa