Plaža devastirana, a ne zna se tko je odgovoran

0

Lijepo vrijeme mnoge je građane izmamilo u prirodu, a neki od onih koji su odabrali šetnju priobaljem Trgeta, odmah su nam požurili poslati fotografije devastirane plaže zbog radova na obližnjem potpornom zidu, o čemu smo pisali prošlog tjedna.

Plaža je zatrpana kubicima zemlje, a najžalosnije u čitavoj priči je što nitko mjerodavan ne zna (ili ne želi odgovoriti) tko je odgovoran za ovaj nered. Nemoćna je i Općina Raša koja je još u studenom prošle godine slučaj prijavila građevinskoj inspekciji, a koja je pak ne teren izašla tek nakon što smo ih mi upitali kada će to učiniti. Naravno, inspektor na gradilištu nije zatekao nikoga.

Novinarski upit potom smo poslali županijskom Upravnom odjelu za decentralizaciju, lokalnu i područnu (regionalnu) samoupravu, prostorno uređenje i gradnju, jer valjda bi oni trebali znati tko je investitor i ima li uopće građevinsku dozvolu, a pitali smo i Županijsku upravu za ceste jesu li oni dali suglasnost za radove s obzirom da se potporni zid nalazi uz cestu u njihovoj nadležnosti. Još uvijek nismo dobili odgovore na svoja pitanja. (Nenad Čakić

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa