Evo što kaže slovenski odvjetnik koji će braniti hrvatske ribare!

0
Foto: Jutarnji list
Foto: Jutarnji list

Odvjetnik iz Ljubljane Miha Kozinc, kojega je hrvatska Vlada angažirala za zastupanje hrvatskih ribara koji su dobili prekršajne kazne za povredu državne granice jer su uplovili u dio Piranskog zaljeva što ga nakon implementacije arbitražne presude Slovenija smatra svojim teritorijem, otkrio je u razgovoru za Jutarnji list taktiku kojom će ribare braniti pred slovenskim pravosudnim tijelima, piše Jutarnji list.

- Prigovor na kazne koje su dobili vaši ribari temeljim na tome je li postupak koji je protiv njih provela slovenska policija bio korektan, odnosno jesu li ispunjene sve pretpostavke da ih se kazni i je li im dokazana krivnja. To je isti postupak kao kod prometnog prekršaja - kazao je odvjetnik Kozinc dodajući da se po prigovoru na kazne koje su izrečene ribarima treba provesti prekršajni postupak na sudu u Piranu. Rok za podnošenje prigovora istječe u utorak, piše Jutarnji.

Na naše pitanje postoje li pravne instance kojima bi se mogao obratiti i evenutalno žaliti nakon odluke suda u Piranu kada bi ona bila loša po hrvatske ribare, odgovorio je negativno. Prije se moglo obraćati Ustavnom sudu Slovenije, ali takva mogućnost više ne postoji i jedino što preostaje je Europski sud za ljudska prava u Stratsbourgu, donosi Jutarnji.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa