TPS dobio bespovratna sredstva, potpisala Martina Dalić

0
Martina Dalić
Martina Dalić

Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta potpisala je 2. veljače na okruglom stolu pod nazivom „EU fondovi i izvoz“ ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava za 23 poduzeća iz Hrvatske, među kojima je i labinska tvrtka Labinprogres – TPS d.o.o.. Tvrtka se bavi proizvodnjom i prodajom poljoprivredne mehanizacije, a osvojila je bespovratna sredstva u vrijednosti 196.000 kuna.  

Ukupna vrijednost 23 potpisana ugovora u okviru poziva „Internacionalizacija poslovanja malih i srednjih poduzeća“ iznosi 14,5 milijuna kuna, a sredstva su namijenjena predstavljanju domaćih poduzeća na međunarodnim sajmovima, provođenju istraživanja tržišta radi plasmana usluga i proizvoda na međunarodna tržišta te sudjelovanju na poslovnim razgovorima.  

„Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta iz europskih fondova osigurava bespovratnu potporu malim i srednjim poduzetnicima kako bi kroz ulaganja u proizvodnju i lakši pristup međunarodnim tržištima povećali svoju konkurentnost i ostvarili rast. Tijekom protekle godine značajno se intenzivirao postupak dodjele bespovratnih EU sredstava, te je tako tijekom 2017. godine ministarstvo dodijelilo ukupno 1791 potpora za poduzetnike i  poduzetničku infrastrukturu vrijednih 2,23 milijarde kuna“, istaknula je potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta, dr. sc. Martina Dalić.

Projekt pod nazivom „Jačanje tržište pozicije Labinpreogres – TPS d.o.o. putem internacionalizacije poslovanja“ vrijedan je 340.000 kuna, a udio bespovratnih sredstava iznosi čak 58 posto.

„S dobivenim sredstvima planiramo predstaviti svoje usluge na dva međunarodna sajma, s ciljem povećanja mogućnosti poslovne suradnje s inozemnim partnerima. Važno nam je kroz sudjelovanje na sajmovima upoznati se sa novitetima u proizvodnom programu te sklopiti pet novih ugovora“ rekao je Tomica Črnac, direktor Labinprogressa. Dodao je kako će projekt doprinijeti rastom prihoda od prodaje za 12.821.558 kuna, odnosno za 40 posto te prihoda od izvoza za 12.524.309 kuna, odnosno za 50 posto.

Poduzetnici iz Istarske županije od 2015. godine do sada povukli su 126 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Kroz poticaje Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta financirano je u tom razdoblju sveukupno 74 projekta za izgradnju proizvodnih kapaciteta, ulaganje u proizvodnu tehnologiju, poboljšanje konkurentnosti, podršku razvoju malog i srednjeg poduzetništva u turizmu, razvoj poslovne infrastrukture, inovacije itd. 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa