Mesić uručio priznanje Dragi Kraljeviću

0
Sa susreta u organizaciji Koordinacije hrvatskih društava prijateljstva
Sa susreta u organizaciji Koordinacije hrvatskih društava prijateljstva

Koordinacija hrvatskih društava prijateljstva, koja okuplja više od 147 društava u zemlji, od toga 40-ak u Zagrebu, nedavno je organizirala u njezinom sjedištu u Zagrebu, susret s prigodnim recitalom Alije Pozderca, bivšeg ministra kulture i turizma BiH, koji živi u Hrvatskoj više od 30 godina, posvećenom jednom od najpoznatijih svjetskih pjesnika Sergeju Aleksandroviču Jesenjinu.

Nakon prigodnih govora Andrije Karafilipovića – glavnog tajnika Koordinacije - narodnog izaslanika i veleposlanika, koji je u svome govoru recitirao pjesmu „Moja Norveška“ i prof. dr. Stjepana Heimera – predsjednika Izvršnog odbora Koordinacije, uručena su priznanja za suradnju tijekom proteklih 5 godina. Priznanja je uručio bivši predsjednik Stjepan Mesić – u ulozi predsjednika Komisije za priznanja.

Priznanja su uručena; Nj.E. gđi. Astrid Versto – veleposlanici Kraljevine Norveške u Hrvatskoj, Nj.E. Anvaru Azimovu – veleposlaniku Ruske Federacije u Hrvatskoj, mr.sc. Marijanu Kombolu – bivšem veleposlaniku RH u Pakistanu, Iranu i Ukrajini, mr.sc. Dariju Mihelinu – hrvatskom diplomatu koji obnaša dužnost u Uredu predsjednice RH i mr.sc. Dragu Kraljeviću – bivšem veleposlaniku RH u Italiji, na Cipru, Malti i Republici San Marino.

Susretu su nazočili predsjednici; hrvatsko-kineskog, hrvatsko-norveškog, hrvatsko-ruskog, hrvatsko-crnogorskog, hrvatsko-armenskog, hrvatsko-turskog, hrvatsko-poljskog, hrvatsko-ukrajinskog, hrvatsko-kazahtanskog, hrvatsko-azerbejdžanskog i Hrvarsko- bosanskog (Bih)“ društva prijateljstva , saborski zastupnici Davor Bernardić, predsjednik SDP-a, Goran g. Beus Richembergh i drugi ugledni gosti.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa