Počele maškare: Keko novi gradonačelnik (video)

0
Keko salutira dok mu Valter Glavičić predaje ključeve
Keko salutira dok mu Valter Glavičić predaje ključeve

Gradonačelnik Valter Glavičić predao je 27. siječnja ključeve Grada u ruke Eura Laubea Keka, predstavnika maškarane skupine „Labinjonska kompanija – domoća folšarija“, čime je započeo ovogodišnji karneval u Labinu. Predaja je održana u centru nakon Dječje povorke koju je predvodio Keko.

Maškarana povorka okupila se na autobusnom kolodvoru odakle je Ulicom Zelenice pošla u centar, pozornicu na kojoj se svaka skupina predstavila nekom koreografijom. Nastupile su Labinske mažoretkinje, Gradski orkestar Labin, organizatori povorke Folšarija, koji su predstavili ovogodišnjeg Pusta Savudrića, zatim maškarana odjeljenja centralnog Dječjeg vrtića „Pjerina Verbanac“ Snjegovići, Bubamare, Sladoledi, Ježići, Pahuljice, Ćuki i Afrikanci, vrtićarci iz Rapca bili su Sunca, iz Raše Zombiji a iz Vineža Vesela strašila. Polaznici Dječjeg vrtića „Glorija“ maskirali su se u Djedove Mrazove. Uz to nastupili su mališani iz Dječjeg vrtića „Kockica“ Kršan maskirani u kockice, za njima su išli članovi Plesnog studija Il Movimento, članovi „Čepljonskih mačkara“ bili su Robin Hoodovi, „Maškare spod kamina“ Štrmac maskirale su se u Španjolce i partizane, učenici OŠ Matije Vlačića u patuljke, a učenici OŠ Ivo Lola Ribar u glagoljaše i Afrikance. Program je vodio Darko Batelić Pipica.

Folšarija će 3. i 4. veljače gostovati na karnevalima u Kutini i Vrbovcu. Tradicionalni mimohod Ulicom Zelnice s gostujućim maškaranim skupinama organizira se 10. veljače, a dan kasnije sudjelovat će na Riječkom karnevalu. Završni događaj pod maskama u gradu bit će Dječji karneval 13. veljače. (Tekst, foto i video: Robi Selan)

Valter Glavičić i Euro Laube Keko

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa