Pulski SDP obilježio međunarodni Dan sjećanja na holokaust

0
Peđa Grbin, Sanja Radolović i Anton Štiftar
Peđa Grbin, Sanja Radolović i Anton Štiftar

Gradska organizacija SDP-a Pule polaganjem vijenca i minutom šutnje u Titovom parku u Puli obilježila je međunarodni Dan sjećanja na holokaust i sprječavanje zločina protiv čovječnosti.

Na današnji dan, 27. siječnja 1945 godine pripadnici Crvene armije oslobodili su najveći nacistički logor. Procjenjuje se da je u holokaustu ubijeno oko 6 milijuna ljudi, a čak više od milijun ljudi nastradalo je u zloglasnom Auschwitzu.

Povodom tog događaja pulski SDP organizirao je polaganje vijenca u čast svim žrtvama nastradalima od strane nacističkih i fašističkih snaga tijekom drugog svjetskog rata.

Vijenac su položili predsjednica SDP-a Pule i gradska vijećnica Sanja Radolović, potpredsjednik SDP-a Hrvatske i saborski zastupnik Peđa Grbin te predstavnik Udruge antifašističkih boraca i antifašista Anton Štiftar.

Peđa Grbin je podsjetio na strahote koje su se događale tijekom 20. stoljeća te odao počast nastradalima u Drugom svjetskom ratu s naglaskom da se ne smiju zaboraviti jer nažalost u 21. stoljeću postoje oni koji relativiziraju povijesna događanja. Napomenuo je da slobodu koju danas uživamo možemo zahvaliti antifašističkim vrijednostima koje su dovele do okončanja rata i zaustavljanja najvećeg zločina u povijesti čovječanstva. 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa