gradonačelnik rovinja

Paliaga pozvao građane na zajedništvo i konstruktivnu raspravu

0
Marko Paliaga
Marko Paliaga

„Godina iza nas je godina u kojoj smo ostvarili zadane ciljeve te ujedno postavili temelje za nove buduće projekte“ – rekao je gradonačelnik dr.sc. Marko Paliaga, dipl.oec. na konferenciji za medije, održanoj 25. siječnja u gradskoj palači. Grad je posebnu pozornost posvetio mladima i starijima. U 2017. godini dodijeljene su 54 nove studentske i 4 učeničke stipendije. Sada se iz gradskog proračuna izdvajaju sredstva za ukupno 168 stipendija. Osigurana je i pomoć učenicima s poteškoćama u razvoju kroz zapošljavanje  pomoćnika u nastavi, kao i za grupu najmlađih s poteškoćama u vrtićima.

Za osobe starije dobi lani je preko Gradskog društva Crvenog križa dodijeljeno oko 400 jednokratnih potpora građanima slabijeg imovnog stanja te oko 800 božićnica i uskrsnica u visini od po 300 kuna za umirovljenike s niskim mirovinama. Novčanu potporu za novorođenčad lani je dobilo 127 obitelji, a Grad je subvencionirao troškove stanovanja, prehrane, školovanja te prijevoza srednjoškolaca.

Gradonačelnik Paliaga posebno se osvrnuo na realizaciju značajnih projekata u prošloj  i ovoj godini, kao što su dogradnja Doma za odrasle «Domenico Pergolis», predstojeća gradnja područnog vrtića sa polivalentnom dvoranom u Rovinjskom Selu, projekt rekonstrukcije MMC-a i gradske knjižnice, izgradnja sjeverne luke, nastavaka širenja kanalizacijske mreže u Rovinjskom Selu, Gripolama i Bolničkom naselju, projekt popločenja platoa crkve sv. Eufemije, nastavak uređenja plaže Val de Lesso koja će postati najljepša gradska plaža, izgradnja bazena u sklopu Bolnice «Prim. dr. Martin Horvat» i drugi projekti koji će doprinijeti podizanju životnog standarda građana.

„Kontinuirani rad, trud i zajedništvo, svakodnevno zalaganje i neposustajanje ni kad je najteže omogućili su Rovinju da po mnogočemu bude grad primjer“ – rekao je Paliaga, pri tome podsjetivši da je s 3,8 milijuna registriranih noćenja Rovinj i dalje turistički šampion, da je Ekomuzej Batana uvršten u UNESCOV Registar nematerijalne kulturne baštine te da je projekt «Smart Rovinj-Rovigno» dobio priznanje Udruge gradova.

Gradonačelnik Paliaga svoj osvrt na aktivnosti u prošloj i projekte gradske uprave u ovoj godini završio je pozivom svim građanima na zajedništvo, transparentnost i konstruktivnu raspravu kako bi i oni dali svoj doprinos u radu gradske uprave.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa