Predstavnici Europske rukometne federacije pohvalili Poreč

0

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić se, u sklopu brojnih aktivnosti tijekom Europskog rukometnog prvenstva EHF – EURO 2018., koje se održava u Poreču, susreo s predstavnicima Europske rukometne federacije (EHF) i reprezentacijama koje nastupaju u Poreču.

Podsjetimo, prvenstvo su u petak, 12. siječnja 2018., utakmicama u dupkom ispunjenoj porečkoj dvorani Žatika otvorili Austrijanci i Bjelorusi, te Norvežani i Francuzi.

Poželjevši im dobrodošlicu, gradonačelnik ih je upoznao s osnovnim značajkama grada, kulturnim znamenitostima, ali i epitetima koje Poreč nosi – grad vina, grad maslinovog ulja, grad mozaika i grad sporta.

- Krajem ove godine, Porečanke i Porečani će na raspolaganju imati sveukupno sedam javnih dvorana, a uz još dvije privatne dvorane, Poreč zasigurno može sebe nazvati gradom sporta. Imamo vrlo velik broj rekreativaca u čak 48 sportskih klubova, što za manji grad poput Poreča znači mnogo., rekao je gradonačelnik i dodao da je velika čast biti domaćinom ovakve manifestacije na europskoj razini, s vrhunskim ekipama.

Predstavnici EHF-a, na čelu s ministrom financija te organizacije – Henrikom La Courom, pohvalili su grad i lokalni organizacijski odbor na odlično odrađenom poslu, kao i izuzetno gostoprimstvo svih uključenih u njihov boravak u Poreču. S obzirom na to da su neki od gostiju na prijemu u Poreču već treći put, nakon Svjetskog rukometnog prvenstva za žene 2003, te Svjetskog rukometnog prvenstva za muškarce 2009., grad im je itekako poznat kao i profesionalni pristup organizaciji ovakvih manifestacija, te ih veseli da su se mogli vratiti u Poreč.

Na prijemu je bio i svjetski poznati rukometaš Sergej Rutenka, nekadašnji reprezentativac Bjelorusije i igrač Barcelone, koji je dio svoje karijere proveo u Sloveniji. On se na hrvatskom jeziku zahvalio gradonačelniku i Poreču na ugošćavanju ove manifestacije, posebice jer u njemu igra i Bjelorusija.

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa