Nizozemci se žale: Šalju nam masne kazne za parking u Puli!

0
Foto: 24sata
Foto: 24sata

Nekoliko Nizozemaca je tamošnjim medijima ispričalo kako su poštom dobili velike kazne za parkiranje u Puli tri godine nakon što su bili na odmoru u Hrvatskoj, piše 24sata.

Emile W. rekao je za nizozemski de telegraaf kako je kaznu za neplaćeno parkiranje u Puli pronašao u svom poštanskom sandučiću pred kraj prošle godine. Kaže kako nije platio parking za vrijeme svog odmora u 2014. godini u Hrvatskoj, ali ondje su mu, tvrdi, rekli da ne mora platiti, piše 24sata.

Drugi muškarac (39) kaže kako je otišao na jednodnevni izlet u Pulu sa svojom obitelji tijekom godišnjeg odmora u Hrvatskoj. Na parkiralištu u Puli, dodaje, upitao je zaposlenike treba li platiti parking. Ljudi koji su radili na parkiralištu, tvrdi, rekli su mu da je ono privatno i da ovdje ne moraju platiti. Gotovo 3,5 godina kasnije pojavili su se problemi i kazne su im počele stizati u poštanske sandučiće u Nizozemskoj, donosi 24sata.

- Prvenstveno bismo htjeli istaknuti kako se ne radi o naplati kazni, jer Pulaparking nema ovlasti izdavanja kazni, već dnevnih parkirnih karti te da je naplata neplaćenih potraživanja zakonska obveza, a ne opcija, pa stoga i Pulaparking, kao i sva ostala trgovačka društva svuda u svijetu, pa vjerojatno i Nizozemskoj, moraju poduzeti sve zakonom predviđene korake kako bi naplatili svoja potraživanja, kažu u Pulaparkingu za 24sata.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa