Pravila, pravila...

Bizarni Kućni red zgrade na Bujštini: 'Ne ispuštajte mirise od požara'

0
Foto: Facebook
Foto: Facebook

Nemojte hodati u klompama, čizmama i štiklama, nemojte ispuštati mirise kroz ulazna vrata, ne tresite krpe kroz prozore, neka su od pravila jedne zgrade na Bujštini, a čiji su stanari i njihovi gosti preko Facebooka obaviješteni o novom Kućnom redu. Neki su reagirali kroz smijeh, a drugi ga kritizirali. Evo nekih dijelova Kućnog reda:

„Nije dozvoljeno lupanje otvorenih vrata, prozora i škura, glasno slavljenje (rođendani, razne zabave) te glasno hodanje (čizme i štikle)“.

„U stanovima ne hodati u štiklama i klompama i drugom obućom s tvrdim đonom. Na noge od stolova i stolica preporuča se zalijepiti podmetače, kroz ulazna vrata od stana ne ispuštati razne mirise od kuhanja/pečenja i požara i sl. u tom slučaju otvoriti prozor ili vrata od terase!“ piše u Kućnom redu.

„U pogledu smještaja i držanja u stanu posuda sa zapaljivim tekućinama....primjenjuju se odredbe Zakona o zapaljivim tekućinama“.

„Korisnici stanova dužni su održavati čistoću“, a ukoliko se prolije tekućina dužni su počistiti za sobom „pišalinu i govna od  domaćih životinja (psi, mačke...)“.

„Razbijanje, lupanje, bušenje i glasni radovi mogu se obavljati radnim danom od 8 do 13 i 16 do 20 sati“, ali se prethodno mora izvjesiti obavijest. Ostalo pročitajte u cijelom dokumentu u nastavku teksta.

Foto: Facebook

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa