Dani Indije u Umagu i Labinu: Posadit će se Stablo mira

0
Foto: ilustracija
Foto: ilustracija

Svjetski mir i tolerancija su uvjeti opstanka čovječanstva. Svi znamo da mijenjati svijet možemo samo tako što ćemo započeti od sebe i od svoje bliže okoline, navodi se u najavi manifestacije Dani Indije u Umagu i Labinu.

Strah od nepoznatoga te od stranih kultura, zatvara nas u uski i tjeskobni svijet neznanja, agresije i predrasuda. Upoznavši druge kulture i tradicije, ubrzo shvaćamo da su razlike samo pojavni oblici  jedne jedinstvene Stvarnosti u kojoj se možemo prepoznati jedino kao ljudi. Sva ostala poistovjećenja dio su iluzije koju sami stvaramo. Upoznati bilo koju tradiciju ili kulturu ne može se u par dana, ali svako putovanje počinje prvim korakom. Tako su i ovi Dani Indije u Umagu i Labinu doduše tek odškrinuta vrata prema jednoj drevnoj i bogatoj kulturi, navodi organizator.

Inače, svi programi su besplatni. Događaj organiziraju udruge Joga u svakodnevnom životu Labin i Zagreb uz podršku Indijskog veleposlanstva u Hrvatskoj.

Program počinje u Umagu 19. siječnja ispred masline mira kod Gradske vijećnice u 17.30 sati. Slijedi predavanje o Ajurvedi i jogi u 18.30, a u 20 sati igrani film Queen. Dan kasnije u Sportskom centru "Franko Mileta" na 1. katu od 9 do 13 sati na programu je Otvoreni sat "Joga u svakodnevnom životu". U 11 sati slijedi sadnja Stabla mira, a u Gradskoj knjižnici u Rudarskoj ulici u 12 sati predavanje je "Himalaja kolijevka duhovnosti".

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa