Pulskom gradonačelniku uručena Svetosavska povelja

0
Gradonačelniku je uručeno priznanje srpske manjine
Gradonačelniku je uručeno priznanje srpske manjine

Za doprinos u očuvanju i promociji kulturnog i nacionalnog identiteta u Istri te za zaštitu prava pripadnika nacionalnih manjina, Vijeće srpske nacionalne manjine Istarske županije 4. siječnja pulskom je gradonačelniku Borisu Miletiću uručilo Svetosavsku povelju. Uz zahvalu za dugogodišnju potporu i podršku u radu, Povelju su gradonačelniku uručili predsjednik Koordinacije Srba u Istri Radomir Janković i predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine Istarske županije Milan Rašula.

Zahvalivši na Povelji, pulski je gradonačelnik istaknuo kako se Pula ponosi svojom kulturnom različitošću i suživotom manjinskih zajednica. „Pula, ali i cijela Istra mogu biti primjer tolerancije i multietničnosti u svakodnevnom životu. To je naše bogatstvo, a na nama je da i dalje gradimo mostove prijateljstva i svim pripadnicima nacionalnih manjina omogućimo poštivanje ljudskih prava i vrijednosti koje baštini i suvremena Europa“, istaknuo je među ostalim pulski gradonačelnik Boris Miletić.

Uz zamjenika gradonačelnika Roberta Cveka, prijemu je danas prisustvovao i paroh pulsko-perojski Goran Petković koji gradonačelniku ukratko predstavio brojne aktivnosti koje se tijekom godine tradicionalno održavaju u zajednici te se zahvalio Gradu i gradonačelniku na potpori i dosadašnjoj suradnji za koju vjeruje da će se nastaviti i u ovoj godini.

 Na kraju prijema pulski je gradonačelnik uputio čestitke parohu i svim sugrađanima koji slave nadolazeći blagdan Božića po julijanskom kalendaru.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa