komunalna infrastruktura

Evo što se sve gradi i uređuje u Umagu!

0
Kružni tok 'Kopar'
Kružni tok 'Kopar'

Nova je godina u Gradu Umagu započela u okviru novih strateških projekata na području komunalne infrastrukture. Krajem prosinca pušteno je u promet novo kružno raskrižje na ulazu u trgovačku zonu „Marketi“, koje će znatno povećati protočnost prometa obzirom na očekivani razvoj navedenog područja.

Nadalje, završava se izgradnja prometnica u naselju Špinel, a vrijednost investicije, koja obuhvaća i uređenje kanalizacije te vodovodnih i plinskih instalacija, iznosi 4 milijuna kuna. Krenuli su i radovi kojima će se omogućiti izgradnja novog gradskog trga, a koji su započeli rekonstrukcijom rotora kod Pošte i predviđaju rekonstrukciju ulice Tribje. Nadalje, uskoro započinju radovi na uređenju Ulice 154. brigade HV koji će omogućiti formiranje kompletne ulice, odnosno spajanje Doma umirovljenika i nove zgrade POS stanova.

U tijeku su i pripremni radovi na rotoru „Kopar“, točnije rušenje objekta zbog proširenja kolničkog dijela. U sklopu spomenutih radova riješit će se i dio oborinske odvodnje dijela Zemljoradničke ulice, što čini preduvjet za uređenje oborinske odvodnje cijelog dijela gradskog naselja. Nastavljaju se i radovi uređenja gradskog parka Humagum koji predviđaju novo dječje igralište, fitness park, šetnicu te dva „platoa“ za ugostiteljske objekte. Navedeno potvrđuje kako će Grad Umag i u narednoj godini nastaviti sa strateškim ulaganjima te provođenjem razvojnih projekata kojima se postavljaju temelji za sigurnu budućnost građana.

 

 

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa