Vili Bassanese među 10 najuspješnijih gradonačelnika u Hrvatskoj

0
Vili Bassanese
Vili Bassanese

Kraj godine je ujedno i vrijeme rezimiranja onoga što je u proteklih 365 dana učinjeno, a kada je u pitanju 2017., onda svakako možemo reći da  će ista ostati zapamćena kao jedna među najuspješnijim. U okviru navedenog, portal Gradonačelnik.hr objavio je istraživanje te izabrao 10 čelnika lokalnih samouprava koji su svojim radom izazvali najviše pažnje, interesa i pozitivnih reakcija te time zaslužili mjesto među najistaknutijima u 2017. godini. Među 10 najuspješnijih gradonačelnika u 2017. godini je i umaški gradonačelnik Vili Bassanese.

Kako napominju u istraživanju, Grad Umag je po brojnim istraživanjima jedan od najnaprednijih i za život najpoželjnijih hrvatskih gradova, a u 2017. će ostati upamćen i kao prvi grad koji je osigurao besplatne vrtiće za svu svoju djecu.

„Za navedeno je dobio posebno priznanje i zahvalu UNICEF-a, koji ga je istaknuo kao svijetli primjer svim ostalim gradovima. Uz činjenicu da su vrtići besplatni, ono što je još bitnije jest činjenica da u Umagu više ne postoje liste čekanja, već su za svu djecu predškolske dobi, a koja zadovoljavaju uvjete, osigurana mjesta. Valja ujedno napomenuti i nadstandardne mjere u vrtićima, prema kojima jedna odgajateljica dolazi na prosječno osmero djece.“ ističu te dodaju kako je, osim vrtića, Grad Umag ove godine napravio iskorak i na području školstva, pa je – bez podrške Županije kao zakonskog osnivača, krenuo u realizaciju projekta Srednje škole koju će, ne postignu li konačno dogovor sa Županijom, sami financirati, a dovršetak 1. faze planiraju do 2019./20. godine.

„Uz jake pronatalitetne mjere, Grad Umag mladim obiteljima u ovoj je godini pomogao s 50 novih stanova za mlade u okviru projekta poticane stanogradnje, dok su 4 obitelji slabijeg imovinskog stanja dobile ključeve novog doma. Za svoja, pak, ulaganja u sport, sportsku infrastrukturu i sadržaje koje nudi građanima, Grad Umag ove je godine dobio posebno priznanje na razini EU-a te je proglašen Europskim gradom sporta 2018.“ stoji u priopćenju portala Gradonačelnik.hr.

Navedeno dokazuje kako je godina koja je na izmaku bila zahtjevna i puna izazova, no naposljetku vrlo uspješna. „Smatram kako su najbolji rezultati rada zapravo naša dovršena djela, odnosno realizirani projekti. Stabilnost, sigurnost i socijalna osjetljivost su načela kojih se pridržavamo i koja će nam omogućiti stvaranje grada jednakih mogućnosti za sve. Umag je danas moderna urbana sredina u kojoj je ugodno i sigurno živjeti, grad koji raste i skrbi o najranjivijim skupinama te svojim stanovnicima pruža najviše standarde, od predškolskog obrazovanja, pa sve do visokog školstva, zapošljavanja i kvalitetnih umirovljeničkih dana. Želja je da tako i ostane, odnosno da zajedno sa svojim sugrađanima živimo i koristimo prednosti grada po mjeri svih nas.“, izjavio je gradonačelnik Bassanese, jedan od 10 najuspješnijih gradonačelnika u 2017. godini.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa