Policijska potjera u Rovinju: Vozač priveden, suvozač pobjegao u grmlje

0
Foto: ilustracija
Foto: ilustracija

Rovinjska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 51-godišnjak počinio kaznena djela krivotvorenje isprave i teška krađa (u pokušaju). Naime, 23. prosinca oko 3.10 sati policijska ophodnja je kod benzinske postaje u Ulici braće Božić u Rovinju primijetila automobil Kia, koji se počeo udaljavati velikom brzinom.

Policajci su se uputili za vozilom te su provjerama utvrdili da se na vozilu nalaze nepripadajuće registarske oznake, nakon čega su vozaču dali znak da se zaustavi, no vozač je nastavio vožnju rovinjskim ulicama. Za vrijeme policijske potjere, vozač se u jednom trenutku zaustavio te je s mjesta suvozača nepoznata osoba istrčala i pobjegla u grmlje, dok je vozač nastavio vožnju sve do Ulice Drage Gervisa, gdje je zbog neprilagođene brzine udario u parkirani automobil Peugeot, pulske registarske oznake.

Prilikom pregleda automobila Kia, policijski službenici uočili su alat za provaljivanje, a provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrdili su da je 51-godišnjak, zajedno sa zasad nepoznatom osobom, pokušao provaliti u benzinsku postaju u Ulici braće Božić. Osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, u noći 24. prosinca, priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske, a radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometna na cestama, protiv njega se pokreće i prekršajni postupak. Policijski službenici nastavljaju tragati za drugim sudionikom događaja.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa