Adriano Jakus novi predsjednik porečkog IDS-a

0
Adriano Jakus
Adriano Jakus

- Adriano Jakus novi je predsjednik porečkog IDS-a, odlučeno je 20. prosinca na izbornoj skupštini Gradske podružnice IDS-a Poreč. Adriano Jakus se nakon izbora, zahvalio na ukazanom povjerenju te izjavio kako se odlučio kandidirati jer ima znanja, volje i energije koje želi stavit na raspolaganje stranci.

- IDS je najjača i najuspješnija stranka u gradu koja je dala sve gradonačelnike Poreča od kad se održavaju višestranački izbori. Iza nas imamo konkretne i mjerljive rezultate, ali smatram da može još bolje i još kvalitetnije. Nakon sjajnih rezultata na zadnjim lokalnim i izborima za mjesne odbore, smatram da je vrijeme za nove iskorake i nove uspjehe, izjavio je Jakus.

Jakus je prilikom predstavljanja svoje kandidature ukratko iznio smjernice programa rada za mandatno razdoblje, a cjelovit program predstavit će javnosti nakon što se on usvoji kao program rada na sjednici predsjedništva porečkog IDS-a.

- Želja nam je bit konstruktivan partner izvršnoj vlasti kako bi imali modernu, otvorenu, transparentnu i učinkovitu upravu dostupnu svim građanima, kazao je Jakus. - Fokus interesa stavit ćemo na planiranje održivog razvoja, poticanje i privlačenje novih investicija, otvaranje novih radnih mjesta uz vođenje računa o osobama treće životne dobi, socijalno osjetljivima i potrebitima.

- Kontinuirano ću radit na pomlađivanju stranke, uključivanju članova u procese donošenja odluka, a poseban naglasak stavit ću na edukaciju članstva, rekao je Jakus. - Za mene su svi ogranci jednako važni, vjerujem da u svim ograncima ima sposobnih ljudi koji svojim znanjem mogu i žele pomoći stranci. Posebno ću voditi računa da se ogranci redovito sastaju i da uključuju članove u rad ogranaka, naglasio je Jakus.

- Interesne oblike ne vidim kao dekor već kao faktor suodlučivanja. Smatram da je dobrodošla energija i snaga mladih, stabilnost i odgovornost žena, kao i iskustvo i mudrost starijih. Svi interesni oblici bit će zastupljeni kako u predsjedništvu tako i u ostalim tijelima podružnice”, napomenuo je Jakus.

Pored Adriana Jakusa, u novo predsjedništvo IDS-a ušli su Edi Štifanić, Robert Velenik, Azeglio Picco, Silvija Milohanić, Boris Bulatović, Eugen Stanissa, Nensi Beato Baturić, Nevenka Teodorović, Danijela Banko, Vili Čuš te po funkciji Dean Pauletić i Loris Peršurić.

Ovaj 35-godisnji diplomirani inženjer, oženjen je i otac dvoje djece, a u dosadašnjem političkom radu obnašao je brojne funkcije od kojih izdvaja funkciju predsjednika Gradskog vijeća, člana predsjedništva IDS-a, tajnik podružnice, predsjednik mjesnog odbora.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa