Dođite u Poreč na Songkillerse i gospel pjevače iz Amerike!

0
Foto: Jutarnji list
Foto: Jutarnji list

Pred nama je produženi blagdanski vikend koji će u Poreč privući brojne goste i otvoriti punu zimsku sezonu. Kako zanimljivih sadržaja u gradu ne bi nedostajalo, pobrinuo se Advent Poreč, koji će 22. prosinca na svojoj pozornici na Trgu Matije Gupca ugostiti poznate Songkillerse. No, krenimo redom.

Bogat blagdanski vikend otvara kreativna radionica za djecu „Petkom u pet“ u Gradskoj knjižnici, na kojoj će mališani izrađivati maštovite poklončiće. Program za djecu nastavlja se u 18 sati na Trgu Matije Gupca dječjom predstavom „Inspiritland“ IstraInspirita koja prati dogodovštine dvojce dječaka u novom zabavnom parku. Istovremeno u porečkom kinu igra film „Ferdinand“, a od 20 sati i Ratovi zvijezda: Posljednji Jedi.

Kultna zagrebačka grupa Songkillers na pozornicu će se popeti u 20 sati i odsvirati neke od svojih najvećih hitova: „Nisi tu“, „Svijet za sebe“, „Dio mene“, „Sreća“ i  ostale. U subotu, 23. prosinca, dobro blagdansko raspoloženje već od 11 sati na Trgu Matije Gupca dodatno će popraviti Ozzy sa svojim nastupom u pratnji akustične gitare. Podsjetimo, svakodnevno od 10 sati otvoreno je i besplatno klizalište, a početkom školskih praznika ono će biti u punom pogonu već od jutra. U 18 sati dječjom predstavom „Zlatokosa i tri medvjeda“ na Trgu Matije Gupca gostuje udruga Birikina, nakon koje nastupaju The Blondes.

Posebna poslastica očekuje nas u isto vrijeme u porečkom kazalištu – gospel koncert The Charleston Gospel Singersa, za koji je većina karata već odavno rezervirana. Predblagdanski koncert gospel glazbe Pučko otvoreno učilište Poreč tradicionalno ugošćava svake godine, a ove će se godine porečkoj publici predstaviti novi umjetnički projekt dvoje izvanrednih izvođača gospela iz Južne Karoline, Mildred Daniels i Tonyja Washingtona. Čuvene glazbenike dugogodišnjeg iskustva i nebrojenih nastupa prate još četiri vokala uz bas, klavijature i bubnjeve.

Organizator Adventa Poreč je Grad Poreč, a partneri su Plava Laguna i Valamar Riviera, dok su suorganizatori TZ Grada Poreča, TZ Istarske županije, Pučko otvoreno učilište Poreč, Usluga Poreč, Gradska knjižnica Poreč, Centar za mlade Poreč, Udruženje obrtnika Poreč, Sportska zajednica Grada Poreča, porečke udruge kao i sve škole i vrtići te brojni drugi.

Detaljan program provjerite na www.adventporec.com ili na Facebook stranici: www.facebook.com/adventporec.     

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa