Treće priznanje u mjesec dana: Sea Star Festival osvojio Zlatnu Kozu

0
Dodjela priznanja Sea Staru
Dodjela priznanja Sea Staru

Nakon osvajanja domaće nagrade za Najbolji novi festival te ulaska u najuži izbor među 10 najboljih novih festivala u Europi, umaški Sea Star Festival je 19. prosinca 2017. godine osvojio svoju prvu Zlatnu kozu – Capra D'Oro, godišnju nagradu Turističke zajednice Istarske županije. Na svečanoj dodjeli održanoj u Rovinju umaški je festival potvrdio svoju dominaciju i trijumfirao u jakoj konkurenciji s čak 16 različitih manifestacija. Zlatnom kozom je nagrađen TZ grada Umaga, suorganizator festivala, a priznanje je preuzeo direktor Milovan Popović.

Kao event koji je najbolje promovirao turističku Istru, žiri je odabrao Sea Star, koji je krajem svibnja u umaški Stella Maris doveo velika svjetska i regionalna glazbena imena u kojima je uživalo oko 50.000 posjetitelja. Kao jedan od važnih argumenata za dodjelu nagrade istaknuto je da je festivalski tjedan, i to u predsezoni, Umagu donio 220 posto noćenja više nego tjedan prije.

Drugo izdanje Sea Star Festivala održat će se od 24. do 27. svibnja u Stella Marisu. Festival koji je svojim prvim izdanjem osvojio ne samo publiku i izvođače, već evidentno i uvažena imena iz domene turizma, gospodarstva i dizajna, već sad ima više od 5.000 potvrđenih posjetitelja. Rekordan start nove sezone potvrda je da je prestižna istarska nagrada otišla u prave ruke.

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa