Kreće projekt Doživljaj Motovuna Motovun Impressions!

0
Motovun
Motovun

Općina Motovun i partneri s ponosom predstavljaju projekt Doživljaj Motovuna! / Motovun Impressions!, projekt sudjelovanja lokalne zajednice i posjetitelja Motovuna, bisera Istre, u kojem se prožimaju oplemenjivanje vizualne atraktivnosti, multipliciranje ponude sadržaja te očuvanje i poboljšanje receptivne infrastrukture Motovuna.

Očuvanje i uređenje višestoljetne starogradske jezgre, izgrađene na erozijski osjetljivom brdašcu središnje Istre, kao i održavanje njezine čistoće i sigurnosti, ozbiljna je i kontinuirana zadaća i u tome tražimo pomoć naših posjetitelja da nam kupnjom ulaznice za posjet motovunskim zidinama i sadržajima pomognu da Doživljaj Motovuna! / Motovun Impressions! dosegne najvišu moguću razinu uređenosti uz mnogo novih, atraktivnih sadržaja.

Zato od 1. ožujka 2018. pokreću projekt upravljanja zidinama u kojem će posjetitelji podržati projekt Doživljaj Motovuna! / Motovun Impressions! plaćanjem ulaznice, koja je predviđena u 5 skupina cijena:

I. Pojedinačni posjetitelji 25,00 kn
II. Organizirane grupe (po osobi) 20,00 kn
III. Studenti, učenici i umirovljenici iz RH 15,00 kn
IV. Obiteljski paket (dvije odrasle osobe koje su s djecom) 40,00 kn
V. Djeca unutar obiteljskog paketa* 1,00 kn

Projekt Doživljaj Motovuna! / Motovun Impressions! provodi se u vremenu od početka ožujka do sredine studenog, a u sklopu projekta posjetiteljima već sada omogućujemo obilazak motovunskih zidina - najočuvanijeg fortifikacijskog sustava u Istri, s dva dvogleda i photo pointom, crkve Sv. Stjepana, gradske lože, galerije „Pet kula“ i kule „Nova vrata“.

Naša je obveza da aktivno radimo na dodatnim sadržajima, kojima će se Projektu Doživljaj Motovuna! / Motovun Impressions! pridružiti etnografski muzej, kiparska radionica na otvorenom, sakralni muzej, obilazak svih pet motovunskih crkava, uređenje javnih slavina i mnogi drugi sadržaji, navodi se u priopćenju Općine i partnera.

Projekt Doživljaj Motovuna!/Motovun Impressions! će na svojem vrhuncu zaokružiti sve što Motovun može ponuditi, integriranu ponudu koja će posjetitelja voditi od samog podnožja pa sve do najviše točke motovunskog pogleda.

Sva sredstva koja će Projekt Doživljaj Motovuna! / Motovun Impressions! prikupiti, ulagat će se u održavanje motovunske baštine i njezino obogaćivanje novim sadržajima kako bi svaki novi dolazak naših posjetiteljima postao novi, drukčiji, još bolji doživljaj Motovuna! Sve informacije dostupne su na www.motovun.hr. Kontakt: Općina Motovun; zidine-walls@motovun.hr; tel. 052/681-642.

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa