porečki vijećnici

Gašparac i Fornažar: Unutar IDS-a traje bespoštedni rat

0
Slavko Fornažar i Goran Gašparac
Slavko Fornažar i Goran Gašparac

"Staro nogometno igralište trebala je biti najveća prodaja gradske imovine u ovoj godini, a sredstva namaknuta prodajom trebala su poslužiti za kapitalne projekte grada Poreča. Međutim svjedoci smo velikog šlamperaja u Gradu, a račun za takvo ponašanje platit ćemo mi, građani Poreča." navodi se u zajedničkom priopćenju vijećnika Gradskog vijeća Grada Poreča Gorana Gašparca (SDP) te Slavka Fornažara (HNS) od 19. prosinca.

"Sve dosadašnje radnje oko provođenja natječaja - od objave samog natječaja, koji je pun propusta, pa sve do odugovlačenja s donošenjem odluke o najboljem ponuditelju - ukazuju na netransparentnost i na loše vođenje samog procesa prodaje od strane IDS-ove gradske uprave. Unutar IDS-a traje bespoštedni rat, a određene frakcije u tom ratu ne libe se koristiti obmanom i manipulacijom kao sredstvom ostvarivanja svojih ciljeva. Sa svih strana pljušte teške i vrlo ozbiljne optužbe: jedna frakcija IDS-a proziva drugu radi donošenja Zaključka Komisije o najpovoljnijoj ponudi - koju smatra nepravovaljanom, jer nije zadovoljila uvjete natječaja, druga frakcija IDS-a proziva prvu da forsira prihvaćanje niže ponude na natječaju kojom će gradski proračun biti oštećen za 4,5 mil. kuna", navode vijećnici.

"U međusobni rat ideesovci su uvukli i nezavisnog vijećnika Maurizia Zennara, koji je izlaskom u medije (na osnovu anonimnom pisma poslanog od jedne frakcije IDS-a) s pričom o pogodovanju zauzeo stav jedne strane. Jesmo li sigurni da je stao na stranu pravde ili je, nažalost, ispao samo lutka u kazališnoj predstavi zvanoj: „unutarstranački izbori IDS-a" u kojoj ga sada druga frakcija optužuje da se svojim javnim istupom svjesno svrstao uz suprotstavljenu frakciju za što mu je obećano "više toga, između ostalog vrlo visoka pozicija u novoj osnovnoj školi Finida".", navode Gašaparac i Fornažar u priopćenju.

!IDS je ovakvim postupanjem nanio veliku štetu Gradu Poreču i našim građanima. Međutim, po starom našem običaju, niti jednom sudioniku ove priče neće se dogoditi - ništa! Postali smo društvo u kojem nema odgovornosti. Društvo u kojem građani prihvaćaju da je normalno da u natječajima netko nekome pogoduje, da politika može donijeti bilo kakvu odluku i da za to neće snositi nikakvu odgovornost. Besplatni udžbenici, više novaca za sportske klubove, stanovi za mlade, nova škola i dvorana ostat će samo lista želja koja se neće nikada ostvariti. To je cijena koju će platiti građani." zaključuju vijećnici Gašaparac i Fornažar.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa