Sajmu kobasica zlatna povelja u kategoriji ruralnih manifestacija

0
Gari Cappelli i Mario Bratulić
Gari Cappelli i Mario Bratulić

Međunarodni sajam “S klobasicom u EU”, u organizaciji Općine Sv. Petar u Šumi, dobitnik je Zlatne povelje za ruralno-turističku manifestaciju, jednu od kategorija u sklopu ovogodišnje dodjele nagrada "Suncokreta ruralnog turizma Hrvatske", održane 19. prosinca u hotelu Academia u Zagrebu.

Manifestaciju je kandidirala Turistička zajednica središnje Istre, a nagradu je u ime Općine Sv. Petar u Šumi, preuzeo načelnik dr.sc. Mario Bratulić. Kandidature za nagrade u sklopu projekta Suncokret ruralnog turizma, ove su godine predali poduzetnici, obrtnici, OPG-ovi, zadruge, udruge, JLS-ovi te turističke zajednice.

Prijavljeno je ukupno 130 projekata i subjekata iz 18 županija, a stručna komisija Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj "Klub članova Selo”, u proteklom je razdoblju obišla sve nominirane, kako bi odlučili koji su projekti najbolji . U kategoriji ruralno-turističkih manifestacija ta je čast pripala upravo jednoj od najvećih manifestacija središnje Istre – međunarodnom sajmu “S klobasicom u EU”, koji je ove godine održan po peti puta.

Nagrada Suncokret ruralnog turizma dodjeljuje se u sedam kategorija: turistička seljačka gospodarstva; poduzetnici u ruralnom turizmu; projekti u ruralnom turizmu; ruralno-turističke manifestacije; tradicijska ruralna gastronomija; vinski turizam; hrvatski otočni proizvod i zaštićeni proizvodi.

Šesta po redu manifestacija “S klobasicom u EU”, bit će održana od 02. do 04.03.2018. u Svetom Petru u Šumi.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa