U nedjelju humanitarni božićni sajam u Kanfanaru

0
Foto ilustracija
Foto ilustracija

Adventsko vrijeme ove je godine u Kanfanaru obilježeno raznim događanjima osmišljenim u sklopu novog programa „Božićnjak u Kanfanaru“, a pretposljednja će nedjelja došašća biti u znaku humanitarnog božićnog sajma i mnogih popratnih događanja u novouređenom parku na glavnom kanfanarskom trgu - Placi.

U 15.30 sati otvorit će se humanitarni božićni sajam na kojemu će sudjelovati udruge i drugi izlagači s područja Općine Kanfanar, pa će se tako na sajmu moći naći prigodni darovi, suveniri, rukotvorine, slastice i namirnice, a skupljat će se i donacije za izgradnju sirotišta u Africi, kao projekta udruge We Are One koju su osnovali Filip i Anamarija Marić iz Kanfanara.

Za veseli božićni ugođaj pobrinut će se glazbenici iz Kvarteta Istra, ali i pizzeria Allegria koja će nuditi kuhano vino i kobasice i druge tople napitke. Mnoštvo zabave očekuje i one najmlađe koji će u nedjelju imati priliku uživati u vožnjama božićnim vlakićem, uz animaciju i iznenađenja za koja će se pobrinuti Udruga Birikina iz Pule. Između ostaloga, vlakić će voziti i do Galerije Malenica u kojoj će u nedjelju biti otvorena izložba radova kanfanarskog bračnog para Olge i Branka Vicel.

Bogati nedjeljni program uvertira je u zadnji tjedan prije Božića u kojemu će kanfanarske mališane još posjetiti i Djed Božićnjak, a na sam će Badnjak biti organizirano i tradicionalno druženje za mještane Općine, u programu „Badnjak u Kanfanaru“. Nakon Božića, 27. prosinca, održat će se i božićni koncert kojeg u župnoj crkvi tradicionalno organiziraju Općina Kanfanar i Udruga Dvegrajci, a ove godine bit će to koncert grupe Putokazi.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa