U Miletićev ured došli profesionalni boksač i karate izbornik

0
Boris Miletić i Mirzet Bajrektarević
Boris Miletić i Mirzet Bajrektarević

Pulski gradonačelnik Boris Miletić primio je 13. prosinca u prostorijama Komunalne palače izbornika Hrvatske U21 selekcije u karateu Dubravka Koleca i jednog od najboljih hrvatskih boksačkih profesionalaca Mirzeta Bajrektarevića.

„Sport je način života i bilo da je riječ o profesionalnom, amaterskom ili pak rekreativnom uvijek je dobro kada se promiču vrijednosti i brojni pozitivni učinci koje za sobom nosi takav način života, posebice kod mlađe populacije. U svojoj dosadašnjoj karijeri, uz mnogo truda, znoja  i odricanja postigli ste značajne uspjehe na međunarodnoj sceni i doprinijeli promociji naše Pule. Kao Grad, sustavno ulažemo znatna financijska sredstva upravo u podizanje razine kvalitete sporta i sportskih objekata kako bi što većem broju naših sugrađana omogućili adekvatne uvjete za rekreacijom i bavljenjem sportom“, kazao je pulski gradonačelnik Boris Miletić. 

Zahvalivši na prijemu, izbornik Kolec potvrdio je kako se sve više mladih uključuje u razne sportske aktivnosti čime usvajaju zdrave navike i utječu na kvalitetu života.

„Karate je odličan sport jer omogućuje razvoj psiho-fizičkih sposobnosti pojedinaca i odličan je protiv stresa, pa se stoga i preporučuje svima, od onih najmlađih do onih starijih“, kazao je Kolec koji aktivan u radu Centra borilačkih vještina u Društvenom centru Rojcu gdje trenutno radi s 50-ak mladih sportaša karatista.

Izbornik Hrvatske U21 selekcije u karateu Dubravko Kolec diplomirani je trener s dugogodišnjim iskustvom u radu te je u svojoj karijeri trenirao i radio s brojnim proslavljenim sportašima, a sudjelovao je i u pripremama pulskog boksača Mirzeta Bajrektarevića za titulu internacionalnog prvaka u IBF verziji.

„Krajem listopada ove godine imao sam meč u Malagi za titulu protiv domaćeg boksača Ronnya Landate koji je na kraju slavio zahvaljujući bodovima sudaca. Iz svakog meča nastojim izvući pouku, naučiti lekciju i u idućem susretu biti bolji. Imam već priličan broj borbi iza sebe i veselim se svakom idućem izazovu“, poručio je Bajrektarević i zahvalio gradonačelniku i Gradu Puli na dosadašnjoj potpori.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa