Glorija Paliska dopredsjednica Udruge općina u Republici Hrvatskoj

0
Glorija Paliska
Glorija Paliska

Martin Baričević, načelnik općine Jasenice u Zadarskoj županiji, izabran je 11. prosinca za novog predsjednika Udruge općina u Republici Hrvatskoj (UORH).

Za dopredsjednike su izabrani raška načelnica Glorija Paliska (IDS), načelnik Rovišća Slavko Prišćan (HDZ) i načelnik Brinja Zlatko Fumić (HSS). 

Zahvalivši se potpori koju mu je na izbornoj skupštini održanoj u Zagrebu dala apsolutna većina okupljenih načelnika općina iz cijele Hrvatske, Baričević je naglasio da će njegov prioritet, kao prvoga među jednakim u okviru Upravnog odbora koji broji 20 članova, biti skrb o interesima lokalne samouprave.

„Kao što je svima poznato Hrvatska je jedna od najcentraliziranijih država u Europi, a za tako nešto više nema potrebe. Količina decentralizacije mjeri se gospodarskim uspjesima i unaprjeđenjem demokratičnosti i to će biti okviri unutar kojih ćemo djelovati. Zagovarat ćemo fiskalnu i decentralizaciju ovlasti i u tim aktivnostima nastojat ćemo angažirati sva znanja i kapaciteta koja unutra udruge i u svojim općinama imamo“, naglasio je Baričević (HDZ).

Dosadašnji predsjednik udruge u dva mandata Đuro Bukvić zahvalio je na suradnji te pozvao na zajedništvo u borbi za opstanak hrvatskog sela, protiv depopulacije  i na suradnju s državnim tijelima u izradi i donošenju zakonskih rješenja koja će donositi opću korist.

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa