U petak u Labinu promocija nove knjige Pija Mirkovića

0
Pio Mirković s novom knjigom
Pio Mirković s novom knjigom

Promocija novog povijesnog romana naziva Labinka, autora Pija Mirkovića održat će se u petak, 15. prosinca, u 18 sati u polivalentnoj dvorani Gradske knjižnice Labin.

Roman „Labinka“zaokružuje trilogiju autorovih prethodnih knjiga „Did“i „Rudareva djeca“ te opisuje uvjete života malih ljudi na Labinštini tijekom i nakon Prvoga svjetskog rata.

„… Roman je to koji ulazi u mikropovijest maloga labinskog, vlaškog čovjeka. Dočarava nam kako su burno dvadeseto stoljeće i nemili događaji koji su ga obilježili utjecali na seljane, radnike, ratnike…

… Ukazuje na to koliko se promijenila ljudska svijest, koliko se promijenio sustav vrijednosti u društvu, koliko se promijenila tehnologija u odnosu na razdoblje prvih desetljeća 20. stoljeća. …“ (Iz uvodne riječi urednice Eve Melegi Matković)

Susret će moderirati Morin Hukić, a uz autora će u predstavljanju knjige sudjelovati urednica Eva Melegi Matković i lektorica izdanja Tihana Gobo.

Dr. sc. Pio Mirković rođen je 1938.  u Punteri, djetinjstvo je proveo u rodnom selu i u Raši, u brojnoj rudarskoj obitelji. Doktorirao je na Ekonomskom fakultetu u Rijeci. Cijeli radni vijek proveo je u turizmu. Tijekom svoje profesionalne karijere obišao je veći dio svijeta te upoznao brojne izvore svjetske kulture. Danas se bavi pisanjem. Član je Društva hrvatskih književnika. 

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa