Djelatnicima pazinskih ustanova i gradskim činovnicima veće plaće

0

Djelatnicima pazinskih gradskih ustanova i službi (vrtić, vatrogasci, muzej, knjižnica, pučko učilište) te zapolenima u gradskoj upravi, nakon što su gotovo deset godina imali 5% umanjene osnovice za obračun plaća, plaće će napokon početi rasti, priopćeno je iz Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije.
Svih tih godina sporazumima između osnivača i sindikata definirana su materijalna prava  radnika ovisno o financijskim pokazateljima, odnosno poreznim prihodima Grada Pazina. Tako se za 2017. godinu osnovica za obračun plaće uspjela povećati za 1,2%, dok je za 2018. godinu dogovoreno 2% povećanja osnovice. Time se zaostatak plaća sveo na 1,8%, što se planira anulirati tijekom naredne godine kada bi radnici ostvarili pravo na visinu osnovne plaće iz razdoblje od prije deset godina.

"Tempo pozitivnih pomaka sigurno nije onaj koji bi želio Sindikat, ali se ipak situacija pokrenula s mrtve točke i daje nadu da bi se uskoro moglo razgovarati i o povećanju plaća te ostvarivanju ostalih materijalnih prava u iznosima utvrđenim kolektivnim ugovorima", priopćili su u SIKD-u. 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa