Grad Labin potpisao ugovore s novim stipendistima

0
Grad stipendira 15 učenika i 154 studenata
Grad stipendira 15 učenika i 154 studenata

Temeljem raspisanog natječaja, Grad Labin dodijelio je 44 nove stipendije za školsku ili akademsku godinu 2017./2018., od čega pet učenicima srednjih škola, šesnaest studentima prve godine deficitarnih studija, deset studentima prve godine svih studija, dvije stipendije od druge do šeste godine deficitarnih zanimanja te jedanaest stipendija studentima druge do šeste godine svih studija. Svečano potpisivanje organizirano je 9. prosinca u Gradskoj knjižnici Grada Labina.

Nakon potpisivanja ugovora u sustavu stipendiranja, zajedno s postojećim stipendistima, imat ćemo 15 učenika i 154 studenata, rekla je tom prilikom pročelnica za financije Marija Kadoić Balaško. Gradonačelnik Valter Glavičić izrazio je nadu da će se nakon studija mladi vratiti u Labin te najavio osnivanje tima stručnjaka rodom iz Labina, a koji žive u drugim sredinama, te koji bi kroz kontakte s Gradom mogli doprinijeti razvoju. "Na putu do znanja ova stipendija je jedna mala pomoć, no konačni rezultat ovisi samo o vama", kazao je Glavičić.

Prisutnima se obratila i zamjenica Federika Mohorović Čekada, rekavši da stipendija znači i svojevrsnu samostalnost, odnosno mogućnost da si student nešto priušti bez da pita roditelje. Pojasnivši da se stipendija počinje dodjeljivati za razdoblje od rujna 2017. godine, Kadoić Balaško je najavila skoru isplatu za tri mjeseca unatrag. (Tekst i foto: Kristian Stepčić Reisman)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa