Porečka škola na natjecanju u Belgiji

0
Davor Ban, Andrea Ivančić i Vesna Baranašić
Davor Ban, Andrea Ivančić i Vesna Baranašić

Na tridesetogodišnjoj konferenciji AEHT-a u Oostendeu, Belgija od 13. do 18. studenog, ovogodišnji predstavnici turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića iz Poreča koja je jedna je od dvadeset hrvatskih strukovnih škola u sektoru ugostiteljstva i turizma učlanjenih u AEHT (Assotiation Européenne des Ecoles d’hôtellerie et Tourisme) bili su ravnateljica Vesna Baranašić, učenica 3HTT-a razreda Andrea Ivančić i njezin mentor prof. Davor Ban.

Asocijacija AEHT ima sjedište u Luksemburgu i utemeljena je 1987. uz potporu Vijeća Europe koja danas ima preko 400 učlanjenih škola. U sklopu spomenute konferencije svake se godine u drugoj zemlji odvijaju učenička natjecanja u ugostiteljskim i hotelijersko-turističkim disciplinama. Ovaj događaj daje važan impuls svim sudionicima u sastavu od osam do deset natjecateljskih timova po svakoj disciplini: kuhinja, barovi, enologija, ugostiteljstvo, front office i destinacija.

Ovo natjecanje je međunarodnog karaktera gdje se unaprijed izvlače timovi raznolikog nacionalnog sastava. Učenica Andrea Ivančić iz discipline „Destinacija“ sa svojim tročlanim timom osvojila je treće mjesto. Timski rad jača njihovu sposobnost govora i prilagodbe budućem radu u međunarodnoj skupini. Mobilnost i fleksibilnost neophodni su preduvjeti za ovaj profesionalni sektor.

Ključni ciljevi uključuju kontakt i razmjenu između partnerskih škola i razumijevanje različitih pravnih i obrazovnih sustava u Europi. Aktivnosti uključuju i brojna, međunarodna događanja na visokoj razini, natjecanja i seminara na području gastronomije, hotela i turizma te razmjena nastavnih metoda i materijala kao i razmjena znanja, kazao nam je prof. Davor Ban. (I.B.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa