Bal volontera u Poreču: Peršurić uručio zahvalnice

0
Svi volonteri s gradonačelnikom Peršurićem
Svi volonteri s gradonačelnikom Peršurićem

Volonteri Doma za starije i nemoćne osobe Poreč, Gradskog društva Crvenog križa Poreč, Društva naša djeca Poreč, Gradske knjižnice Poreč, Društva invalida Poreč, udruge Garažno društvo, udruge USB te Centra za inkluziju i pomoć u zajednici okupili su se jučer, 5. prosinca 2017., u Obrtničkom domu Poreč, na tradicionalnom godišnjem susretu - Balu volontera povodom Međunarodnog dana volontera, koje je za njih organizirao Grad Poreč.

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić uručio je zahvalnice za 57 volonterki i volontera koji su bili aktivni u 2017. godini te istaknuo kako kvalitetu života u Poreču ne čini samo njegova izrazito dobra komunalna opremljenost, prepoznatljivost po manifestacijama, kvalitetnom ulju i vinu, već njegovi stanovnici.

- Volonteri, koji svojim nesebičnim radom pomažu drugima, onima kojima je pomoć potrebna, a da pritom ne traže ništa zauzvrat, čine naš grad još ljepšim, boljim i sigurnijim mjestom za život., rekao je Peršurić.

Dožupanica Istarske županije Sandra Ćakić Kuhar, koja sinoć nije bila prisutna sam u toj ulozi, već je ona i jedan od „krivaca“ da međunarodni volonteri već treću godinu za redom volontiraju u Poreču, pohvalila je u pozdravnom govoru rad i trud volontera, ali i tradiciju i snagu koju volonterstvo u Poreču ima.

– Dobra djela i snaga volonterstva ne poznaju dobra i loša vremena, već se samo prilagođavaju novom vremenu i mogućnostima, rekla je Ćakić Kuhar i kao pozitivan primjer navela korištenje europskih projekata i ugošćavanje međunarodnih volontera.

Balom volontera i dodjelom priznanja Grad želi iskazati javnu podršku i priznanje najaktivnijim volonterima i organizatorima volontiranja na području Poreča. Želja je na taj način potaknuti i druge udruge, javne ustanove i ostale neprofitne organizacije koje djeluju na području našeg grada, da u idućoj godini svoje volontere evidentiraju i prate u skladu s Zakonom o volonterstvu, te promoviraju volontiranje.

Lijepu večer upotpunili su nastupi učenika Umjetničke škole Poreč – Marina Štefanca, Nine Poropat, Riccarde Labinac i Antonele Glavić te nastup etnografske skupine Talijanske osnovne škole „Bernardo Parentin“, koji je nasmijao brojne okupljene u velikoj dvorani Obrtničkog doma Poreč.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa