komentar

Sanja Modrić: 'Kukanje u hotelu s pet zvjezdica'

0
Hotel Lone
Hotel Lone

Ovog vikenda su se liječnici iz javnog zdravstva okupili da bi poslali poruku kako im je u Hrvatskoj neopisivo teško. Sijelo od petka do nedjelje, pretenciozno nazvano Prvim saborom hrvatskog liječništva, održano je u hotelu Lone u Rovinju, a organizirala ga je Hrvatska liječnička komora, piše Sanja Modrić u kolumni u Novom listu.

I zato danas svima postavljamo nagradno pitanje koje glasi: Kako je vodstvu Hrvatske liječničke komore – ceha čija je djelatnost momentalno u gubicima više od osam milijardi kuna – palo na pamet da nad svojim tegobnim položajem u državi nariče upravo u Loneu, piše Novi list.

Pitanje je više nego umjesno s aspekta pristojnosti i socijalnog takta. Jer, rovinjski hotel Lone ovjenčan je s pet zvjezdica i jedan je od najelitnije opremljenih, pa time i najskupljih hotela u zemlji. Dakle, dok se javnim sredstvima financirano zdravstvo davi u strahobalnim dugovima, a razina usluga srozava se do te mjere da se novac za liječenje djece oboljele od raznih smrtonosnih boleština mora očajnički skupljati od stanovništva u humanitarnim akcijama – liječnička komora vodi svoje članove u najluksuzniji hotel na Jadranu da tamo kukumavče nad samima sobom, piše Sanja Modrić, kolumnistica Novog lista.

Cijeli tekst ovdje.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa