Pulska obilaznica planira se otvoriti do kraja idućeg tjedna

0
Pulski gradonačelnik obišao je završne radove proširenja Ceste prekomorskih brigada
Pulski gradonačelnik obišao je završne radove proširenja Ceste prekomorskih brigada

Pulski gradonačelnik Boris Miletić obišao je zajedno sa suradnicima 5. prosinca završne radove proširenja Ceste prekomorskih brigada koja će doprinijeti većoj protočnosti i sigurnosti u prometovanju. „Ovo je jedno od najznačajnijih gradilišta što se tiče infrastrukturnih projekata u gradu Puli i želim se zahvaliti vrijednim djelatnicima tvrtke Cesta iz Pule koji izvode radove i koji su sukladno planiranoj dinamici odradili sve predviđene aktivnosti. Ukoliko vremenski uvjeti budu zadovoljavajući ovaj veliki infrastrukturni  projekt bi mogao biti pušten u promet do kraja idućega tjedna a sve ostale aktivnosti koje se odnose na uređenje hortikulture i druge popratne radnje trebale bi se realizirati prije Božića„ izjavio je pulski gradonačelnik.

Tom se prilikom zahvalio građanima na razumijevanju i strpljenju za vrijeme odvijanja radova i faznih privremenih regulacija prometa. „Zahvaljujem se svim svojim sugrađanima i sudionicima u prometu na razumijevanju kojega su iskazali, posebno kad govorimo o fazi realizacije projekta kada je bilo potrebno u potpunosti zatvoriti za promet dio obilaznice. Na taj način je omogućeno da izvođači čim prije okončaju radove“ kazao je Miletić.

Radovi na obilaznici trenutno se izvode na posljednjoj dionici u obuhvatu Medulinskog kružnog raskrižja i to završni asfalterski radovi na kolniku i nogostupu Medulinske ceste i Mutilske ulice te hortikulturno uređenje preostalog dijela zelenih površina.

U sklopu radova proširenja Ceste prekomorskih brigada 2. dio 1. faze izgrađene su dvije prometne trake u dužini od 1,2 kilometara od nekadašnjeg skretanja za Valmade do privoza rotora na Medulinskoj cesti, obnovljena su raskrižja sa Šišanskom i Medulinskom cestom u kružna raskrižja te su djelomično rekonstruirane prometnice koje se priključuju na ta raskrižja čime ukupna duljina zahvata iznosi oko 2,2 kilometara. Između ostalog, izgrađene su pješačke/biciklističke staze, izvedeni pripadajući zeleni pojasevi, izgrađena je odvodnja oborinskih voda, navodnjavanje, javna rasvjeta te je rekonstruiran postojeći kolnik. Vrijednost investicije iznosi 20 milijuna kuna, a izvođač radova je tvrtka Cesta d.o.o. kao najpovoljniji ponuditelj odabran na javnom natječaju.

Slijedom okončanja ovih aktivnosti Grad će nastaviti s projektiranje proširenja Ceste prekomorskih brigada do raskrižja s Premanturskom cestom, uređenje rotora i pristupnih prometnica, za što je u proračunu za 2018. godinu planirano sveukupno 800 tisuća kuna.

„Nastavljamo s projektnom dokumentacijom i rješavanjem imovinsko-pravnih odnosa kako bi se obilaznica širila dalje do čvorišta s Premanturskom cestom, a kasnije i do samog spoja s čvorištem za Verudelu. Sve to naravno u ovisnosti o mogućnostima gradskog proračuna tj. planiranim prihodima od komunalnog doprinosa“ kazao je Miletić.

U prilog činjenici da Grad maksimalnu pažnju posvećuje kvaliteti i protočnosti prometa može se navesti da je nedavno na raskrižju Ulice Starih statuta i Ulice Riva napravljen privremeni kružni tok. Osnovni razlog je rasterećenje prometa zbog radova rekonstrukcije Vodnjanske ceste i preusmjeravanja prometa na Partizanski put i na Ulicu 119. brigade.
Da bi se formirao navedeni kružni tok prethodno je izmješten postojeći stup javne rasvjete oko kojega je potom formiran kružni tok te je obilježena horizontalna i vertikalna prometna signalizacija.  Radovi su se izvodili u suradnji s Hrvatskim cestama d.o.o., obzirom se zahvat izvodio na državnoj cesti (Ulica Starih statuta).

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa