Jakovčić domaćin konferencije o Nikoli Tesli

0
Ivan Jakovčić
Ivan Jakovčić

Eurozastupnik Ivan Jakovčić (IDS/ALDE) domaćin je konferencije „Tesla u Europskom parlamentu“ koja će se 6. prosinca održati u Bruxellesu. U sklopu Konferencije bit će predstavljen i specijal Večernjeg lista „Nikola Tesla- čovjek koji je izumio 20. stoljeće“. Najavljujući konferenciju „Tesla u Europskom parlamentu“ zastupnik Jakovčić je rekao:

„Želimo europske institucije bolje upoznati s Teslinom ostavštinom jer vjerujemo da je, u Europi, njegova genijalnost premalo poznata. Tesla je svoja prva znanja i praksu stjecao i ostvario na našem kontinentu što ga čini istovremeno i američkim i europskim izumiteljem. Njegovi se izumi danas koriste u cijelom svijetu, a mnoge Tesline ideje i otkrića bit će i u budućnosti dio našeg svakodnevnog života. Teslino ime treba dobiti odgovarajuće priznanje i u europskim institucijama“, poručio je Jakovčić.

O Tesli, jednom od najvećih izumitelja 20. stoljeća koji je uvijek bio korak ispred svog vremena, na Konferenciji će, uz domaćina Jakovčića, govoriti i potpredsjednik Europskog parlamenta Pavel Telička, državni tajnik za znanost Tome Antičić, ravnatelj Instituta za biokemiju II. Goetheova sveučilišta u Frankfurtu Ivan Đikić te zamjenik glavnog urednika Večernjeg lista Mislav Šimatović.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa