Daglas Koraca ponovno vodi umaški IDS

0
S Izborne skupštine podružnice IDS-a Umaga 30. studenog
S Izborne skupštine podružnice IDS-a Umaga 30. studenog

Daglas Koraca izabran je za predsjednika Gradske podružnice IDS-a Umag, odlučeno je na Izbornoj skupštini podružnice 30. studenog. Osim Korace, za funkciju predsjednika podružnice kandidaturu je istaknuo i Dario Penco, ali je uslijed tajnog glasovanja Koraca dobio glasove većine fiducijara Skupštine.

Na skupštini su ujedno izabrani i članovi predsjedništva: Kristian Benčić, Edvin Demark, Gabrijela Đukes Bašić, Fabio Jeličić, Roberta Lakošeljac, Goran Miljuš, Slaven Paić, Ervin Prekali, Sunita Prodan Benolić, Arden Sirotić te po funkciji Daglas Koraca.

Novoizabrani predsjednik umaške podružnice IDS-a  zahvalio se svima na iskazanom povjerenju te je ujedno pozdravio i veliki odaziv na izbornu skupštinu kazavši „to pokazuje da je IDS odgovorna stranka i da je članovima stalo da se izabere kvalitetno vodstvo koje će uspješno voditi stranku naredne četiri godine.“

Nadalje, predsjednik umaškog IDS-a je govoreći o budućem radu kazao kako će ovom mandatu ustrajati na pomlađivanju članstva napomenuvši kako su mladi važna karika u razvoju Grada Umaga, no također je istaknuo kako će nastojati približiti politiku IDS-a građanima i podružnicu voditi maksimalno transparentno.

U svom govoru Koraca se ukratko osvrnuo na ostvarene rezultate i uspjehe u proteklom mandatu napomenuvši kako ga veseli činjenica da je stranka u protekle 4 godine ostvarila značajan porast podrške biračkog tijela.

- Na izborima za Mjesne odbore ostvarili smo porast od 56%, na parlamentarnim izborima porast od 5%, a na Lokalnim izborima ostvarili smo podršku od 36%, što je najbolji rezultat u posljednja 4 izborna ciklusa. IDS je danas najjača stranka u gradskom vijeću sa 7 vijećnika (2 više nego 2013.), trend rasta stranke je evidentan, stranka je prepoznatljiva u svom aktivnostima i djelovanju, kazao je Koraca te zaključio:

-  Sutra nastavljamo kao pravi tim, u duhu zajedništva, puni elana i entuzijazma predano raditi za boljitak svih građana našeg grada.

Na skupštini podružnice su ujedno izabrani i fiducijari za Sabor IDS-a: Davor Brozić, Slavko Drakulić, Valentina Draščić Medica, Sandi Fabac, Livijano Kocijančić, Roberto Zakinja, Branko Žigante i Anja Žužić te njihovi zamjenici: Edvard Bosnić, Vedran Janderlić, Darko Koraca, Alessandro Kocijančić, Dragan Martić i Luka Štokovac.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa