ivan jakovčić

Europol mora istražiti atentat na maltešku novinarku

0
Sa sastanka na Malti
Sa sastanka na Malti

Zastupnik IDS-a u Europskom parlamentu Ivan Jakovčić u službenoj je posjeti Malti, kao član delegacije EP-a u ime ALDE grupe. Članice i članovi ad hoc Odbora EP-a, koji ima zadatak istražiti stanje pravne države u Malti, imali su niz susreta s državnim institucijama iz financijskog sektora, policije, istraživačkim novinarima te nevladinim udrugama u borbi protiv korupcije.

Očekuje se da će se ovaj posebni Odbor Europskog parlamenta susresti sutra s premijerom Malte Josephom Muscatom i drugim vladinim predstavnicima, kako bi zatražili dodatna pojašnjenja za recentna događanja na Malti.

Jakovčić je ovom prilikom rekao: „Ovaj posebni Odbor EP-a ima zaista krajnje ozbiljan zadatak, jer nakon atentata na novinarku Daphne Caruana Galizia, funkcioniranje pravne države na Malti u potpunosti je dovedeno u pitanje.

- Zatražio sam od glavnog malteškog policijskog povjerenika da, u suradnji s Europolom, istraži i otkrije sve pojedinosti oko ovog atentata. Počinitelje i nalogodavce treba pronaći udruženim europskim snagama. Mnogobrojne kontroverzne situacije i medijski eksponirane teme oko pranja novca i drugih malverzacija krajnje su zabrinjavajuće za stanje pravne države na Malti.“, zaključio je zastupnik IDS-a u Europskom parlamentu Ivan Jakovčić.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa