Kontinuiranim ulaganjem Grad Pula podržava razvoj civilnog društva

0

S 21. studenim okončan je dio generalne sanacije ravnoga krova društvenog centra Rojc, odnosno njegovog sjeverozapadnog i sjevernog središnjeg dijela. Sanirano je oko tisuću četvornih metara ukupne površine od oko 4.500 četvornih metara. U sklopu radova koji su započeli početkom rujna ove godine, postavljene su termoizolacije ploča tvrde kamene mineralne vune sa izradom parne brane te je postavljena hidroizolacije od sintetičke membrane na bazi mekog PVC-a armirana poliesterskom mrežicom. Također, sanirane su sve kape svih dimovodnih kanala te su na njih ugrađene limene kape kako bi se spriječio prodor vode, a krov je na saniranom dijelu dobio kompletnu novu gromobransku instalaciju.

Castrum Pula 97 koji upravlja zgradom DC Rojc je po dobivenoj suglasnosti od strane Grada Pule proveo za predmetne radove otvoreni postupak javne nabave. Radove je izvela specijalizirana tvrtka za ravne krovove, izabrana putne javne nabave, G.R.B. iz Karlovca dok je nadzor provodila pulska tvrtka M3.D. Vrijednost radova iznosi 634.418,75 kuna.  

Nedavno je saniran i dio Dnevnog boravka u Rojcu, a godišnje se više od milijun kuna izdvaja u redovno održavanje i portirsku službu. S ciljem osiguranja kvalitetne pješačke komunikacije za pristup Društvenom centru Rojc iz Tartinijeve ulice, u kolovozu ove godine uređena je i pješačka staza s javnom rasvjetom u LED tehnologiji. Projektom uređenja pješačke staze uklonjena je i čelična kapija, te dio derutne ograde koji je odvajao Tartinijevu ulicu i dvorište Rojca, a sve u svrhu osiguranja kvalitetnog pristupa prema Rojcu i sadržajima u dvorištu Rojca. Uz stazu nedavno je posađeno i 10 stablašica. Vrijednost investicije iznosila je oko 250 tisuća kuna.

Sve navedeno potvrđuje pravilan način brige prema svojoj imovini i predstavlja veliku podršku Grada razvoju civilnog društva koji svojim djelovanjem doprinosi zajednici.

loading...

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa