Sramota: Djeci invalidima iz Istre ograničena je rehabilitacija!

0
Foto: 24sata
Foto: 24sata

Samo u ovih par mjeseci, otkako smo ostali bez redovitih rehabilitacija, sinu Tediju se počela kočiti noga, a ne može više ništa napraviti ni s lijevom rukom, rekao nam je Žaki Nemčić, piše 24sata.

Sin Tedi (27) mu je 2006. godine stradao u prometnoj nesreći. Bio je šest mjeseci u komi, a svi liječnici govorili su mu da se nikada neće oporaviti te da će umrijeti. Tedi se ipak probudio iz kome, a Puljanin Žaki je u Puli prodao sve što je imao kako bi se preselili u Krapinske toplice i bili bliže Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju, piše 24sata.

Tedi je tamo išao na rehabilitaciju gotovo svaki dan te je na kraju počeo govoriti, ali i micati udovima. Međutim, od lipnja ove godine, baš kao i ostalim pacijentima u sličnom stanju, ograničili su mu provođenje rehabilitacije na samo dva puta godišnje po 20 dana. Tedi je odmah osjetio posljedice, piše 24sata.

Nikolina Gržević iz okolice Pazina bila je učenica prvog razreda Trgovačke škole i maštala o manekenstvu kada su joj snovi naprasno prekinuti. Prijatelj je u travnju 2007. godine sletio s ceste, devet je mjeseci bila u komi. Stopostotni je invalid, ne govori, samo nejasno može zazvati majku. Njeni roditelji dali su otkaz da bi bili uz kćer. Preselili su se iz Istre u Krapinske toplice. I njoj su ograničili terapiju, piše 24sata.

U teškoj prometnoj nesreći 2009. godine stradao je Alen Beletić (28). aime, na državnoj cesti Buzet – Lupoglav, kraj mjesta Drage (Ročko Polje), poginuo je njegov prijatelj koji ga je vozio, Leo Draščić (21) iz Buzeta, a Alen je zadobio po život opasne ozljede. Kao posljedica teškog oštećenja mozga, bio je u potpunosti nepokretan. Nalazio se dugo u budnoj komi, nije pričao, komunicirao je samo očima, hranio se preko sonde. Nakon osam godina terapija može hodati bez ičije pomoći. Od sada će se rehabilitirati samo dva puta godišnje po 20 dana, donosi 24sata.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa