MAJKA POKRENULA HUMANITARNU AKCIJU

Ako se bolest ne zaustavi Massimo će završiti u invalidskim kolicima

0

Šesnaestogodišnji Massimo Sirotić iz Petešljari kod Žminja rođen je s trajnim oštećenjem mozga i sluha te ne može samostalno hodati. Liječnici su mu dijagnosticirali diskinetički oblik cerebralne paralize. Njegova majka Ruža čini sve da Massimo, koji u Žminju pohađa osmi razred osnovne škole, postane samostalan, počne normalno hodati i uključi se u daljnje školovanje.

„Troškove liječenja ne mogu snositi sama i zato sam se hrabro odlučila pitati pomoć vjerujući da ćemo uspjeti. Massimo je rođen u 28. tjednu i zbog prijevremenog poroda zadobio je trajna oštećenja mozga i sluha koja su se stalno pogoršavala. Sada nosi vrlo skupi slušni aparatić koji je HZZO sufinancirao sa samo 5.000 kuna, dok sam preostali dio od 27.000 kuna sama snosila“, kaže Ruža Sirotić.

Dodaje da se u dvanaestoj godini Massimovo zdravstveno stanje pogoršalo. „Javili su se novi veliki problemi s ravnotežom i hodom. Ne može samostalno hodati. Liječnici su dijagnosticirali diskinetički oblik cerebralne paralize. Pokušali smo bolničko i privatno liječenje i intenzivnu fizikalnu terapiju, ali se bolest ne zaustavlja i prijete nam kolica“, ispričala je Massimova majka.

Doznala je za nove metode liječenja Poliklinike „Glavić“ u Dubrovniku, koja provodi najsuvremenije metode liječenja neurorehabilitacijskom robotikom te je jedini referentni centar te vrste u jugoistočnoj Europi. „Terapija traje tri mjeseca, stoji 120.000 kuna. Mi smo se upisali i čekamo poziv“, kaže Ruža.

„Nadam se da razumijete moju majčinsku želju da pomognem Massimu da postane samostalan, da se uključi u daljnje školovanje i da usprkos velikim zdravstvenim problemima živi što normalnije. Od srca zahvaljujem za svaku i najmanju pomoć i podršku“, kaže Ruža.

Kod OTP banke otvoren je žiro račun za Massima HR5524070003104976338. Potrebno je navesti sljedeći opis plaćanja kako uplata ne bi bila oporezovana: humanitarna donacija za Massima. (K.S.R.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa