Vodnjan

Na Danima mladog maslinovog ulja čak 110 izlagača

0

Trinaesti put po redu održava se međunarodna manifestacija Dani mladog maslinovog ulja u Vodnjanu. Organizator manifestacije je Grad Vodnjan-Dignano, a suorganizatori su Turistička zajednica grada Vodnjana, LAG južne Istra, udruga Agroturist Vodnjan, Poljoprivredna zadruga Vodnjan te tvrtke Castelier i Contrada.

Uz pokroviteljstvo Istarske županije koja prepoznaje vrijednost i važnost manifestacije, zahvala ide i neizostavnim glavnim sponzorima Croatia osiguranju i tvrtci Fusio. Podršku u organizaciji daje i velik broj ostalih sponzora zahvaljujući kojima se svake godine podiže ljestvica u kvaliteti i bogatoj ponudi programa Dana mladog maslinovog ulja.

Na Danima mladog maslinovog ulja svoje proizvode predstavlja 110 izlagača. Večina su proizvođači maslinovih ulja, no ima tu i ostalih delicija te proizvoda koji se usko vežu uz maslinarstvo, maslinovo ulje, vrhunsku gastronomiju i autohtone proizvode.

Vodnjanština je već desetljećima područje proizvođača vrhunskih maslinovih ulja koja su rezultat rada vrijednih ljudi te zajedničke vizije i usmjerenosti prema izvrsnosti. Ovogodišnja manifestacija „Dani mladog maslinovog ulja-Giornate dell'olio d'oliva novello“ održava se u Vodnjanu od 17. do 19. studenog.  Međunarodnu notu manifestaciji donose gosti koji predstavljaju maslinova ulja iz Crne Gore, Srbije, Slovenije, Italije, Hercegovine te iz Dalmacije. Dani mladog maslinovog ulja pravo je mjesto gdje možete degustirati najbolja maslinova ulja šire regije. Brojni su izlagači koji su i ove godine sa svojim maslinovim uljima ušli u svjetski vodič ekstra djevičanskih maslinovih ulja Flos Olei 2018.

Današnjim svečanim otvorenjem u 12 sati započela je priča Dana mladih maslinovih ulja i trajat će sve do nedjelje kasno u noć. Veliki šator donosi za svakoga ponešto, od animacije za najmlađe, gastronomske avanture u velikom cooking show-u, edukacije i radionice za one željne znanja, te brojne druge mogućnosti kako provesti ovaj vikend. Danas su održana predavanja u novom prostoru pod krovom velikog šatora na vrlo interesantne teme. Za sutra je pripremljen također vrlo zanimljiv edukativni program.

Posjetitelji mogu uživati u cijelodnevnom Gastro Show-u DMMU-a koji je realiziran u suradnji s timom LF CATERING-a, a danas ste mogli kušati; istarski žgvacet sa fužima koje je pripremala Ugostiteljska škola iz Pule, kapuz sa svinjskim rebrima koje je pripremala Ugostiteljska škola iz Rovinja, teleće tripice kuhane u bijelom octu i anisu uz salatu od kupusa i kimela te ribani ovčiji sir koje je pripremio Robi Peric & LF catering, lešadu od boškarina s kuhanim povrćem koje je kuhala također Ugostiteljska škola iz Pule, a njoke na žlicu s divljači pripremio je Igor Ciceran & LF catering. Isti tim pripremio je i teleći but u padeli s broštulanim krumpirom na maslinovom ulju (Ciceran &LF catering).

Ulaz na manifestaciju je besplatan!

Detaljan program 13. Dana mladog maslinovog ulja potražite www.dmmu.info

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa