Sindikalisti kod ministrice Dalić, traže sastanak s upravom Uljanika

0
Martina Dalić
Martina Dalić

Na inicijativu Sindikata metalaca-Industrijskog sindikata 16.11.2017. godine održan je sastanak u prostorijama Vlade RH s potpredsjednicom Vlade i ministricom gospodarstva Martinom Dalić i njenim pomoćnikom Zvonimirom Novakom. Sastanku su prisustvovali predsjednik SMH-IS Vedran Dragičević, regionalni povjerenik primorsko-goranske regije Damir Bačinović, Đino Šverko, koordinator sindikalnih podružnica Uljanik Grupe i regionalni povjerenik i Juraj Šoljić, zamjenik regionalnog povjerenika primorsko-goranske županije, predsjednik Odbora hrvatske brodogradnje i predsjednik koordinacije sindikalnih podružnica „3. MAJ“ Rijeka.

Tema sastanka je bila: gospodarsko stanje u Uljanik Grupi i moguće posljedice po radnike Uljanik Grupe i svih poslovnih subjekata vezanih na njeno poslovanje. Sudionici sastanka su se usuglasili da je u iduća tri tjedna potrebno osigurati socijalni mir kako bi se iznašlo rješenje na zadovoljstvo radnika, kooperanata i dobavljača na čemu će Vlada i Uprava Uljanik Grupe intenzivno raditi. Vlada RH je svjesna značaja i obimnosti gospodarskih problema u sustavu Uljanik Grupe, te je jedinstveno mišljenje Vlade i SMH-IS da se problemi moraju riješiti u najkraćem mogućem roku. Put njihovog rješavanja je dokapitalizacija, dakle pronalaženje novih partnera i proces restrukturiranja u okviru kojih aktivnosti će biti uključena i Vlada RH.

"SMH-IS će podržati sve opcije rješavanja gospodarskih problema koji neće imati posljedice po radnike i koje će osigurati dugoročno opstanak brodograđevne industrije u Puli i Rijeci. Uputili smo zahtjev za sastankom Upravi Uljanika d.d. radi dogovora oko rješenja izlaska iz sadašnjeg gospodarskog stanja", priopćili su iz Sindikata.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa